Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Τέσσερις νεκροί από επιθέσεις στο Ιράκ

Τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα βόρεια και δυτικά της Βαγδάτης, όπως ανακοίνωσε πηγή της ασφάλειας.

Στο κέντρο της Μοσούλης, 350 χιλιόμετρα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 14:00, τοπική ώρα, σκοτώθηκαν δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, και 22 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και πέντε μέλη των αρχών.

Μία ώρα αργότερα, στο Αμπού Γράιμπ, 20 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 15 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις στρατιώτες, σε νέα επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου εσωτερικών.

Πηγή της τοπικής αστυνομίας δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι η ιρακινή αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με την Αλ Κάϊντα στη πόλη Κιρκούκ (βόρειο Ιράκ).

Παράλληλα, εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι κατά την διάρκεια επιχείρησης, από την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, κατασχέθηκε ποσότητα όπλων και πολεμοφοδίων.