Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κεραυνοί Σχοινιωτάκη για υπουργούς, δικαστικούς, αλλά και... Καραμανλή

Οι τίτλοι τέλους σε μια πορεία 40 ετών στον κλάδο της Δικαιοσύνης έπεσαν με βολές κατά πάντων, ενώ ο τέως γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργος Σχοινιωτάκης, που αποχώρησε χθες από το Σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του χρησιμοποίησε… γλώσσα που τσακίζει κόκαλα!

Στο… διάβα του συνάντησε, «sui generis» δικαστικούς, «διαπλεκόμενους πολιτικούς», τον πρώην πρωθυπουργό –τον «καταλληλότερο»- όπως τον αποκαλεί, την πολιτική διαφθορά, τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, τα ΜΜΕ, αλλά και την καγκελάριο, κυρία Μέρκελ!

Ο κ. Σχοινιωτάκης, με αφορμή το γεγονός ότι εκλέχθηκε τέσσερις φορές στο βαθμό του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και «εξαιτίας», όπως εξήγησε, «της αναξιοκρατίας και της κομματικής φαυλότητας που διέκρινε ανέκαθεν εν πολλοίς τους εκάστοτε αρμοδίους για τις προαγωγές διαπλεκόμενους πολιτικούς της εκτελεστικής εξουσίας (υπουργικό συμβούλιο) τα είπε «έξω από τα δόντια»:

«Πόσο υποκριτές και λαομπέκτες είναι όντως οι πλείστοι των εκάστοτε πολιτικών!!! που ενώ είχαν και έχουν κατ’ επανάληψη την ευκαιρία να εκλέγουν με αξιοκρατικό και ακομμάτιστο τρόπο την ηγεσία της δικαιοσύνης, τροποποιούντες το Σύνταγμα αναλόγως, ώστε ν’ αναδεικνύεται με αξιοκρατικά και όχι καθαρά κομματικά κριτήρια εμπαίζουν συνεχώς τον ελληνικό λαό και τους διακονούντας τη Θέμιδα υποσχόμενοι τις αναγκαίες τροποποιήσεις του Συντάγματος, που όμως ποτέ δεν πραγματοποίησαν, παρά την ευκολία της ενδεικνυόμενης λύσης».

Πρότεινε, μάλιστα, στον πρόεδρο της Κυβέρνησης ως αξιοκρατική λύση ανάδειξης της ηγεσίας της δικαιοσύνης, ένα ανεξάρτητο εκλεκτορικό σώμα συντιθέμενο από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων κατά πλειοψηφία (Σ.τ.Ε, Α.Π και Ε.Σ) τρεις από κάθε Ανώτατο Δικαστήριο, ήτοι εννέα δικαστικούς λειτουργούς, τέσσερις βουλευτές, δύο δικηγόρους και δύο τακτικούς καθηγητές ΑΕΙ με δεκαετή τουλάχιστον υπηρεσία, ούτως ώστε η πλειοψηφία του ν’ ανήκει στους δικαστικούς λειτουργούς.

Και συνέχισε: «Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ουδέν έπραξαν ή μάλλον διέπραξαν την κοροϊδία και τον κατ’ εξακολούθηση εμπαιγμό του λαού. Τούτο δε, ως γνωστόν, γιατί επιδίωκαν πάντοτε και επιδιώκουν δια των κομματικώς αναδεικνυομένων ηγετών της Δικαιοσύνης, να επηρεάζουν τις προαγωγές στους χαμηλότερους και ανώτερους βαθμούς, ανάλογα με τα κομματικά τους συμφέρονται και σε συνδυασμό με τη δικαιοδοτική συμπεριφορά των κρινόντων της πολιτικής υφής και σπουδαιότητας υποθέσεις που άγονται στη δικαιοσύνη μείζονος πολιτικής (κομματικής) σημασίας.»

Για τους συγκεκριμένους δικαστικούς, λέει:

«…δεν θα εξαρτάται η εκάστοτε προαγωγή τους από το πόσο κοντά ευρίσκονται στο «κόμμα» που κυβερνά ή στον υπουργό Δικαιοσύνης ή στο οποιοδήποτε κομματικό μεγαλοστέλεχος και στους διαδρόμους των κομματικών γραφείων, αναδεικνυόμενοι δε στη συνέχεια Πρόεδροι δικαστικών συνδικαλιστικών οργάνων και αποχωρούντες από το δικαστικό σώμα, οι περισσότεροι εξ αυτών, εκλιπαρούν για το διορισμό τους ή έχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων 100% κομματικά πόστα πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι. Αν αυτό δεν συνιστά υποταγή τυφλή στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα, τότε ας κρίνει ο Έλληνας πολίτης πώς πρέπει να χαρακτηρίζεται αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά… Συνεπώς για την αξιοπρέπεια, το κύρος και την αίγλη της Δικαιοσύνης και των διακονούντων τη Θέμιδα, δεν ευθύνονται μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και οι ίδιοι οι μετ’ αυτών στενά διαπλεκόμενοι και εντεύθεν ωφελούμενοι ποικιλοτρόπως, σε βάρος των άριστων συναδέλφων τους άνω sui generis δικαστικοί λειτουργοί. Οι επιθυμούντες μετά τη συνταξιοδότησή τους να προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα τους, που τους εξασφάλισε αξιοπρεπή σύνταξη, θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ευγνωμόνως και χωρίς οποιαδήποτε απολαβή, αφού η λαμβανομένη σύνταξή του, είναι λίαν ικανοποιητική και δεν χρειάζεται συμπληρωματική απολαβή, ενόψει μάλιστα της δεινώς ταλαιπωρούμενης οικονομικά κοινωνίας μας».

Για τον Κώστα Καραμανλή:

«Έχει συνηθίσει ο ελληνικός λαός στα ωραία λόγια, τόσο προεκλογικά, όσο και σ’ αυτά των μετέπειτα καλαμοκαβαλάρηδων της εξουσίας. Υποσχόταν ο ένας και ο «καταλληλότερος» πάντων, ότι ανεβαίνοντας στην εξουσία θα χτυπήσει τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τους «νταβατζήδες» και μόλις έγινε αρχιεξουσιαστής, μοναδικός και αναμφισβήτητος, ουχί μόνο λησμόνησε αυτά που είχε υποσχεθεί στον ποικιλοτρόπως εξαπατηθέντα ελληνικό λαό, αλλά αντί να κτυπά αλύπητα τη διαφθορά, τη χάιδευε ευγενικά και αντί να συγκροτεί εξεταστικές και στη συνέχεια προανακριτικές επιτροπές για την πάταξη των μεγάλων (σκανδάλων- κακουργημάτων) ποινικών και δημοσιονομικών αδικημάτων με πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτους συνεργάτες του, πολιτικούς και μη, που επέπεσαν ωσεί αδηφάγα πιράνχας κατά του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας κινητής και ακίνητης περιουσίας του Κράτους, αυτός εσφύριζεν αδιάφορα σαν να μη γνώριζε το «Βατοπέδι», «τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων», τη «Siemens», τις «υποκλοπές», τις «απαγωγές» κ.λ.π. Αλλά κορόιδευε και πάλι τον ελληνικό λαό που του εμπιστεύτηκε την τιμή, τη φήμη, την αξιοπιστία της χώρας και την ποιότητα της ζωής των οικογενειών του και των παιδιών του και τελικά μετά την κοροϊδία έκλεισε και τη Βουλή, αντισυνταγματικά και παράνομα, παραγράφοντας τα εγκλήματα των συνεργατών του πολιτικών. Σ’ αυτήν τη συνταγματική εκτροπή της παραγραφής βέβαια δεν εναντιώθηκε και έτερος κορυφαίος πολιτειακός παράγων».

Ο κ. Σχοινιωτάκης είναι χείμαρρος:

« «Ο καταλληλότερος» και μετά τις εκλογές «ακαταλληλότερος» όπως τον μετονόμασε η ψήφος του απογοητευμένου, από τα πρωτοφανή καμώματά του, ελληνικού λαού φορτώνει τον Οκτώβρη του 2009, στον Γεώργιο Παπανδρέου, που ανέλαβε στη συνέχεια την εξουσία, το δυσβάσταχτο άχθος να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία, δηλαδή τον κόπρο του «πρώην καταλληλότερου». Όλα τα στοιχεία του ελλείμματος που παρέδωσε στον Πρωθυπουργό, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήσαν ψευδή και το ψεύδος αυτό βέβαια το υποστήριζε ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος Τραπεζίτης, που γι’ αυτό και μόνο το γεγονός θα έπρεπε να αποπεμφθεί αμέσως με την ανάληψη της νέας διακυβέρνησης της χώρας, της οποίας την αξιοπιστία εκλόνισε τόσο έναντι των Ευρωπαίων εταίρων μας, όσο και παγκοσμίως και περιήγαγε τον Έλληνα πολίτη σε καταφρόνηση, ώστε μερίδα του γερμανικού τύπου να τον αποκαλεί «απατεώνα της Ευρώπης» όπερ βέβαια αναληθές, αμετροεπές άθλιο και απαράδεκτο».

Ακόμη, μιλάει για «επίορκα και διεφθαρμένα τρωκτικά των εσόδων του Κράτους, δηλαδή του ιερού δημοσίου χρήματος», που έπρεπε να αποπεμφθούν, αλλά δεν έγινε…

«...δεν έγινε δυστυχώς προς μεγάλη έκπληξη του λαού, που οργισμένος σφόδρα δεν ξέρει πού να ξεθυμάνει και ίσως η αγανάκτησή του να τον οδηγήσει σε αδικίες κατά αθώων και ανεύθυνων ανθρώπων, όπως ήδη συνέβη με την Τράπεζα Marfin της οδού Σταδίου, για την άνανδρη δολοφονία των εργαζομένων παιδιών της οποίας θρήνησε όλη η Ελλάδα. Φαίνεται η νέα διακυβέρνηση παρεξήγησε τη δεινότητα των επίορκων τρωκτικών να μασουλάνε ή να μποϊκοτάρουν, παραμένοντες στις θέσεις τους με οποιοδήποτε καθεστώς, λόγω του χαμαιλεωντικού τρόπου συμπεριφοράς τους, τα έσοδα του Κράτους- και δεν τα απέπεμψαν ακόμη- ενώ παράλληλα έντιμοι ελεγκτές- λειτουργοί λοιδορούνται, διώκονται πειθαρχικά και ποινικά από το συμπαγές λερναιοειδές κύκλωμα της ρεμούλας και της λεηλασίας των εσόδων του Κράτους, ώστε κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010 οι εισπράξεις των εσόδων να υπολείπονται κατά 800 εκατομμύρια ευρώ προ επιστροφής φόρων των προσδοκώμενων από το πρόγραμμα της Κυβέρνησης».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό:

- «Ο πρώην «καταλληλότερος έσκαψε τον τάφο της ελληνικής οικογένειας γιατί οδήγησε τους νέους στην ανεργία και στις αποδοχές των 450 ευρώ χωρίς ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη, δηλαδή σε μια κατάσταση που τους στερεί τη δυνατότητα να δημιουργήσουν οικογένεια και παιδιά και χωρίς αυτή τη δυνατότητα πώς θα υπάρξει διαιώνιση του γένους των Ελλήνων; Έσκαψε όμως το λάκκο και της μεσαίας τάξης που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Εσείς φροντίσετε το σκαμμένο αυτό λάκκο –τάφο να μην τον χρησιμοποιήσετε αλλά να τον γεμίσετε με χώμα ή τσιμέντο και όχι με το σώμα και την ψυχή του Έλληνα μικρομεσαίου που σας ψήφισε για να τον σώσετε και όχι για να τον ενταφιάσετε στον τάφο που άνοιξε ο πρώην «καταλληλότερος».

- Πρέπει τα τρία ασφαλιστικά ταμεία να γίνουν πέντε, αλλιώς θα προκύψουν κατά πάσα πιθανότητα αθρόες προσφυγές στα Εθνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

- Οφείλετε κύριε Πρωθυπουργέ να ξεκαθαρίσετε με ιδιαίτερα καυστικό λόγο για να σας αντιληφθούν οι δήθεν μη αντιλαμβανόμενοι αντίπαλοί σας το αυτονόητο νόημα της φράσης που είπατε προεκλογικά «χρήματα υπάρχουν». Η φράση αυτή είναι μια φράση με σπουδαίο περιεχόμενο που ολόκληρος ο ελληνικός λαός, πλην των καθευδόντων, αντιλαμβάνεται, δηλαδή τα χρήματα που έκλεψαν και λεηλάτησαν οι συνεργάτες, αυλικοί κ.λ.π του πρώην «καταλληλότερου» αλλά και οι ομολογήσαντες «πασόκοι», τα οποία οφείλουν να επιστρέψουν εκόντες- άκοντες στο δημόσιο ταμείο το δυνατό συντομότερο. Τιμωρήστε τους εδώ και τώρα για να προλάβετε το ξέσπασμα της λαϊκής οργής. Κάποιοι δε αμετροεπείς πολιτικοί που κάνουν, ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η φράση σας «υπάρχουν χρήματα» καλά θα κάνουν να μην προκαλούν τον ελληνικό λαό και την οργή του.»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το σημείο στο οποίο ο κ. Σχοινιωτάκης απευθύνθηκε στην κ. Μέρκελ:

«…με τα καμώματά σας και το μένος σας κατά της Ελλάδας, δεν μπορέσατε να αντιληφθείτε, ότι, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονά σας έρχεται και η δική σας σειρά. Ασφαλώς γνωρίζετε, ότι αφού εξαρτάται και συμπλέκεται η οικονομία σας και η διάθεση των προϊόντων που παράγει η χώρα σας από την Ευρωπαϊκή αγοραστική ικανότητα των υπολοίπων λαών της Ευρώπης, αφενός μεν οφείλατε εγκαίρως να δημιουργήσετε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας και να στηρίξετε την Ελλάδα το ταχύτερον να λάβει τα αναγκαία δάνεια με το επιτόκιο που και η χώρα σας δανείζεται, σεβόμενη την αρχή της αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς όλες τις χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υφίστανται τη βαθύτερη οικονομική ύφεση, καθόσον η ύφεση αυτή των Ευρωπαίων εταίρων σας αργά ή γρήγορα θα κτυπήσει και τη δική σας πόρτα. Διάβασα στον Τύπο, ότι από τα 134 δις ευρώ των εξαγωγών σας τα 111 δις Ευρώ περίπου κατευθύνονται προς τους Ευρωπαίους εταίρους σας, αλλά πώς θα συνεχίσετε τις εξαγωγές σας σ΄αυτούς όταν θα τους έχετε εξαθλιώσει οικονομικά; Συνεπώς, αλλάξετε πολιτικές έναντι αυτών, σώστε περισσότερα δάνεια, μπορείτε με χαμηλό επιτόκιο που κι εσείς δανείζεσθε και δημιουργήσετε άμεσα όργανο καταπολέμησης της αισχροκέρδειας ανά την Ευρώπη και όργανο που θα αξιολογεί τα ομόλογα κάθε ευρωπαϊκής χώρας, που όταν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα σκληρά οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, κ.λ.π μέτρα που της επιβάλλονται δια της «Τρόικας» και της κυβέρνησής της εσείς θα τη βοηθάτε με χαμηλότοκα δάνεια και άλλα αναγκαία μέτρα (π.χ μείωση της εισφοράς και του ΦΠΑ) για την ανάκαμψή της, κατά τρόπο που ο λαός της να μη βυθίζεται στην πείνα, την απόγνωση και τη δυστυχία και να μπορεί να αγοράζει τα προϊόντα της. Ένας λαός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυστυχής, σημαίνει αποτυχία όλων των αρχηγών της Ε.Ε. Μην εγκαταλείπετε την ευρωπαϊκή αγορά στην αδηφάγο διάθεση και απληστία των νομικών και φυσικών προσώπων αξιολόγησης των κρατικών ομολόγων των Κρατών – μελών της Ε.Ε. Δημιουργήσετε δικό σας ευρωπαϊκό όργανο αξιολόγησης, στο οποίο παράλληλα θα έχει αρμοδιότητα ελέγχου, δίωξης και πάταξης των παρεκτρεπομένων διεθνών οίκων αξιολόγησης που ασύδοτα προκαλούν σύγχυση, πανικό και τριγμούς στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Έτσι θα αποδείξετε, ότι είστε πραγματική ηγέτης και κινητήρια μηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλιώς θα έχετε αποτύχει παταγωδώς. Οι κανόνες και τα μέτρα λαμβάνονται κυρία Μέρκελ για να βελτιώνουν και όχι να εξαθλιώνουν την ποιότητα της ζωής των λαών. Εάν η ζωή ενός και μόνο λαού της Ευρώπης έχει εξαθλιωθεί έχετε πλήρως αποτύχει και εσείς και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή την αποτυχία σας θα καταγράψει η ιστορία των λαών της Ευρώπης που θα σας ακολουθεί στο διηνεκές και θα είναι σκληρή και αδυσώπητη.

Ίσως έχετε πληροφορηθεί, ότι ο εξαίρετος Τραπεζίτης και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, επιτέθηκε κατά των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι επιδείνωσαν την κρίση της περιφέρειας λαμβάνοντας αποφάσεις υπό την πίεση των αγορών, κάτι που δείχνει πως δεν παρέχουν πληροφορίες στις αγορές, αλλά άγονται και φέρονται από αυτές. Η μη έγκαιρη αποτίμηση κινδύνου εκ μέρους των οίκων συνιστά όπως τόνισε «τεράστιο πρόβλημα» καθώς «δεν αποστέλλεται το μήνυμα σε χρόνο που θα το δικαιολογούσε, αλλά όταν είναι πλέον πολύ αργά και επιδεινώνει την κατάσταση». Υπενθυμίζουμε, ότι η Fitch μείωσε τη βαθμολογία της Ισπανίας στις 28 Μαΐου, έναν ολόκληρο μήνα αφότου η κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη κατέστησε αναγκαία την προσφορά 750 δις ευρώ σε χώρες της Ευρώπης, που αντιμετώπιζαν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Ο δε οίκος αξιολόγησης Moody’ s τελευταία και ενώ η ΚΕΤ, ο Όλι Ρεν και ο κ. Γιούγκερ έκαναν ελπιδοφόρες επισημάνσεις για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, λόγω της συνετούς εφαρμογής των μέτρων που υπέδειξε η Τρόικα, υποβάθμισε την προσπάθεια της χώρας μας και μάλιστα μέχρι στιγμής, χωρίς συνέπειες. Η αχρεία κερδοσκοπία των οίκων αξιολόγησης σε όλο το μεγαλείο της και ο Διοικητής της ΚΕΤ σπεύδει αμέσως να υποβαθμίσει, κατά τον ημερήσιο Τύπο, τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου κατά 5%, οποία αλληλεγγύη Ευρωπαίων εταίρων!!! Αντί να λάβουν μέτρα να πατάξουν την ευρωπαϊκή αισχροκέρδεια ξεθυμαίνουν και πάλι στα ελληνικά ομόλογα».