Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται η φοροκάρτα, ο προάγγελος του τσίπ 666

Έναν νέο τρόπο επεξεργάζεται, ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ, το υπουργείο Οικονομικών με τον οποίο θα αντικατασταθεί η συλλογή αποδείξεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλες οι συναλαγγές των πολιτών θα καταγράφονται ηλεκτρονικά σε μία νέα κάρτα με bar code η οποία θα μοιάζει με πιστωτική.

Η φοροκάρτα θα περνάει απο το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών μέσω του οποίου η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ, τα οποία θα μπαίνουν αυτομάτως στη φορολογική μας δήλωση. Η κάρτα, θα έχει τον ΑΦΜ του καταναλωτή......

....και σε αυτήν θα εγγράφονται οι αποδείξεις, ώστε να μην απαιτείται η συλλογή τους.

Η χρήση της κάρτας σε πρώτη φάση θα είναι προαιρετική και οι πολίτες θα την προμηθεύονται από τις τράπεζες, ή από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου, στα τέλη του 2011 η φοροκάρτα θα ενοποιηθεί με την κάρτα του πολίτη η οποία θα αντικαταστήσει τις ταυτότητες και η οποία θα περιέχει, μεταξύ πολλών άλλων, τον αριθμό ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον αριθμό δημοτολογίου και τον αριθμό διαβατηρίου.

Αισθανόμαστε ότι γινόμαστε πειραματόζωα εδώ στην Ελλάδα, κατ’ εντολή ξένων συμφερόντων, προκειμένου να πρωτοεφαρμοστούν στον ελληνικό λαό διάφορες μέθοδοι που δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν οι ξένες κυβερνήσεις κατ’ ευθείαν στους λαούς τους. Σήμερα το πρωϊ λοιπόν ακούσαμε σε τηλεοπτικό κανάλι από υπεύθυνο της ΓΓ. Πληροφοριών, ότι με κάθε αγορά που θα κάνουμε, οποιουδήποτε προϊόντος, η σχετική πληροφορία θα πηγαίνει μεν στο TAXIS, όμως δεν θα πηγαίνει έστω κατ’ ευθείαν, αλλά μέσω τραπεζών. Ναι καλά διαβάσατε, μέσω τραπεζών. Η κάθε τράπεζα θα κρατά όλα τα προσωπικά μας στοιχεία και θα ελέγχει με αυτό τον τρόπο τη ζωή μας. Θα ελέγχει την πιστοληπτική μας ικανότητα, δηλαδή θα είναι ένας ζωντανός ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ.

Θα μπορεί, πέραν αυτού, να γνωρίζει από τι πάσχουμε, ανάλογα με τα φάρμακα που αγοράζουμε, ποιες είναι οι καταναλωτικές μας προτιμήσεις, πως ερωτευόμαστε, που ακριβώς πήγαμε και τι καταναλώσαμε κ.λ.π. Στη συνέχεια οι τράπεζες θα μπορούν (λέμε εμείς) να πουλάνε τα δεδομένα μας σε ασφαλιστικές εταιρίες για να ξέρουν από τι πάσχουμε, αν θα μας ασφαλίσουν και πόσα ασφάλιστρα θα πληρώνουμε. Θα μπορούν να πουλάνε τα δεδομένα μας σε…. εταιρίες μάρκετινκγ για να κατανέμουν τη διαφημιστική πίττα και να μας στέλνουν διαφημιστικά μηνύματα ανάλογα με τις καταναλωτικές μας προτιμήσεις κ.λ.π.

Έχετε την εντύπωση ότι οι τράπεζες θα δουλεύουν δωρεάν. Όταν από αυτό εδώ το blog φωνάζουμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε το ισχύον σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να μας βγάλει από την κρίση, δεν έχουμε άδικο.

Αν επιτρέψουμε στο ίδιο σύστημα να μας βγάλει από την κρίση, αφενός θα μας σπρώξει πιο βαθιά, αφετέρου θα μας κάνει πειραματόζωα ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Αν το θέλουμε αυτό, ας καθίσουμε σαν κότες να το υποστούμε. Αν δεν το θέλουμε όμως πρέπει να αντιδράσουμε. Αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταρρεύσει. Όταν στην Αγγλία προσπάθησε η εκεί κυβέρνηση να περάσει το μέτρο με τις ηλεκτρονικές κάρτες, ξεσηκώθηκε ο λαός και το μέτρο δεν πέρασε. Εμείς θα το αφήσουμε να περάσει;;