Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση-φωτιά για το εβραϊκό .....Ολοκαύτωμα;

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διαδραμάτισε ένα ρόλο πολύ πιο ενεργό, από όσο μέχρι τώρα είχε δεχτεί, στη δολοφονία 200.000 Εβραίων (και όχι 6.000.000, όπως ισχυρίζονται οι Εβραίοι) στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τονίζεται σε έκθεση ιστορικών, στην οποία αναφέρονται πολλές γερμανικές εφημερίδες και περιοδικά που κυκλοφόρησαν χθες.

Η έκθεση πρόκειται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα υπό τον τίτλο «Η διοίκηση». Ξεκίνησε το 2005 από τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας της εποχής εκείνης, τον Γιόσκα Φισερ και συντάχθηκε από τέσσερεις φημισμένους ιστορικούς.

«Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ήταν ένας εγκληματικός οργανισμός», τονίζει ο Εκαρντ Κονζ, ένας από τους ιστορικούς που μελέτησαν και έριξαν φως στο ρόλο του υπουργείου στο ...Ολοκαύτωμα; όπως γράφει το εβδομαδιαίο περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ».


«Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών μετείχε ενεργά ήδη από την αρχή σε όλα τα μέτρα καταδίωξης, στέρησης των δικαιωμάτων, εξόντωσης και εξολόθρευσης των Εβραίων», αναφέρει ο ιστορικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φρανφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ».

Μετά την κατάρρευση του ναζιστικού καθεστώτος το 1945, έγιναν τα πάντα για να κρυφτούν όλα όσα έγιναν στο υπουργείο. Μέχρι σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς αφότου η Γερμανία ξανααπέκτησε μια θέση στη διεθνή σκηνή, αφήνει να εννοείται, με κάθε ευκαιρία, η άποψη ότι είχε πάρει αποστάσεις από το ναζιστικό καθεστώς.

Στα αρχεία, οι ιστορικοί που ασχολήθηκαν με το θέμα βρήκαν πράγματα που οι ίδιοι ανέφεραν ότι ήταν πραγματικά σοκαριστικά.