Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Καταδίκη δύο γιατρών για «φακελάκι»

Σε 12μηνη κάθειρξη με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 41χρονος ουρολόγος, που εμφανίζονταν ως γιατρός του νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος», εισπράττοντας, μάλιστα, «φακελάκι» 600 ευρώ από συγγενείς 63χρονου ασθενούς προκειμένου να επισπεύσει την εισαγωγή του στο χειρουργείο του νοσοκομείου.

Ο γιατρός κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της απάτης και της αντιποίησης υπηρεσίας. Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 41χρονος είχε ολοκληρώσει τον περασμένο Μάιο την ειδικότητά του στον «Άγιο Δημήτριο», αλλά, παρότι δεν είχε καμία έμμισθη συνεργασία εξακολουθούσε να «μπαινοβγαίνει» στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 36χρονης κόρης του ασθενούς, ο κατηγορούμενος συμπεριφέρονταν σαν κανονικός γιατρός του νοσοκομείου, φορούσε ιατρική ποδιά, εκτελούσε συνταγές και εξέταζε ασθενής.

«Μας τον σύστησε άλλος γιατρός. Παρουσιάστηκε ως γιατρός του ‘Αγ. Δημητρίου’ και μας συμβούλεψε να προχωρήσουμε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση», κατέθεσε η 36χρονη γυναίκα.

Η μάρτυρας, που κατήγγειλε την υπόθεση στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. κι έτσι στήθηκε η επιχείρηση για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του γιατρού, είπε ότι μετά το χειρουργείο, ο κατηγορούμενος την πίεζε με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα ώστε να του παραδώσει τα χρήματα.
Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, ο 41χρονος εμφανίζονταν να ζητάει το χρηματικό ποσό για λογαριασμό του διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου που έκανε την εγχείριση.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο ουρολόγος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τονίζοντας ότι πήρε τα χρήματα γιατί θεωρούσε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο οι συγγενείς θέλησαν να τον ευχαριστήσουν.

Για τις επαφές που είχε με το νοσοκομείο, απολογήθηκε ότι αυτές εντάσσονταν στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής που εκτελούσε, ενώ, επιπλέον, ενδιαφέρονταν για την κάλυψη της προκηρυχθείσας θέσης του επιμελητή β’ στην Ουρολογική Κλινική του «Αγ. Δημητρίου».

Και δεύτερη καταδίκη γιατρού του Αγ. Δημητρίου για «φακελάκι»

Στο μεταξύ, σε άλλη υπόθεση που απασχόλησε το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, χειρουργός ουρολόγος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με αναστολή, επειδή έλαβε «φακελάκι» 500 ευρώ από 77χρονο ασθενή που νοσηλεύονταν στον «Αγ. Δημήτριο», προκειμένου να του τοποθετήσει καθετήρα.