Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η κοροϊδία δεν έχει τέλος

Λέμε τώρα ότι μόνο καθρεφτάκια δεν έχουν αρχίσει να μοιράζουν σε εμάς, τους ιθαγενείς, οι κυβερνώντες.

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, Έλληνες και Ευρωπαίοι υπάλληλοι, μας λένε ότι ήξεραν την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Άλλοι γιατί ήταν κυβερνώντες και γούσταραν την πλήρη αποσύνθεση, άλλοι γιατί ήταν αντιπολίτευση και γούσταραν να έρθουν να κυβερνήσουν, οι Ευρωπαίοι γιατί πουλούσαν οπλικά συστήματα και προϊόντα και κονομούσαν. Και ο Έλληνας κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και όλοι αυτοί τον άρμεγαν.

Και έρχονται και οι Ευρωπαίοι και λένε ότι το έλλειμμα θα φτάσει στο 15% επί του ΑΕΠ. Και ξεχνά η κυβέρνηση να μας πει ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος του 2010 προσμετρούνται στα έσοδα του 2009. Με λίγα λόγια, τους πέντε από τους 12 μήνες του έτους, το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση και έφτασε το έλλειμμα στο 15%.

Και τώρα, μας ζητάνε και τα ρέστα. Οι ψεύτες, οι ανήθικοι, οι ανέντιμοι.

Με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, ο Πάγκαλος προσπάθησε να μας κάνει συνενόχους στο πάρτι που έκαναν αυτοί οι ευτραφείς πολιτικοί.
Γουτσου γούτσου, χοντρούλη μου. Δεν τα φάγαμε μαζί τα λεφτά. Για κοιτάξου στον καθρέφτη και πες μας τι βλέπεις;

Αυτά τα καραγκιοζιλίκια για τους κακούς πολίτες και τους απατεώνες κατοίκους αυτής της χώρας, ας τελειώνουν. Δεν μας πείθετε.

Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση απλώς απέτυχε με τον πιο οικτρό τρόπο να πιάσει τους στόχους του μνημονίου ή είναι ένα ακόμη μακιαβελικό σχέδιο, για να προχωρήσει σε πιο καταστροφικά μέτρα για τους πολίτες; Τι να κάνω με τούτους, πρέπει να σκέφτομαι ίδια…

Τεκμήρια, περαιώσεις, αυξήσεις παντού, κοινωνική εξαθλίωση, κυβέρνηση σε τρικυμία, κυβέρνηση ανήμπορη, κυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία ή κυβέρνηση ανίκανη; Ποιος ξέρει; Περιμένω τις απόψεις σας…

45% αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης. 13.7% αύξηση της κατανάλωσης του ρεύματος μόνο για εκείνους που κάνουν οικονομία ή έχουν ιδιαιτέρες περιβαλλοντικές ανησυχίες και προσέχουν την κατανάλωσή τους.

Η κυβέρνηση τιμωρεί τους πολίτες που προστατεύουν το περιβάλλον και κάνουν οικονομία στην κατανάλωση. Για τις βιλάρες τους, όμως, κανόνισαν μειώσεις. Και σ’ ανώτερα «γκρίζα» Τίνα. Έχεις όλα τα φόντα να αρχίσω να σε χαρακτηρίζω «μαύρη» Τίνα με τόσο μεγάλη προσπάθεια που κάνεις μαζί με τον Παπακωνσταντίνου για την άμεση εξαθλίωση των πολιτών.

Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική. Θάνατος διά ξεπαγιάσματος, στους συνταξιούχους και τους φτωχότερους που είναι και πιο ευάλωτοι. Θα γλυτώσουν και λεφτά τα ταμεία από τα φάρμακα με τόσους γέρους που θα πεθάνει φέτος η κυβέρνηση. Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.

Καλά δε λέμε ότι, αν παρέμενε η Νέα Δημοκρατία, τι θα βλέπαμε. Εφιάλτης. Για αυτό όμως, Γιώργη, τη στείλαμε στην αντιπολίτευση. Για να έρθεις εσύ που ΗΞΕΡΕΣ πώς έχει η κατάσταση και να κάνεις πράξη τις προεκλογικές σου εξαγγελίες. Όχι να ακούσεις τις σειρήνες των δανειστών της χώρας για να κονομήσουν ακόμη περισσότερα. Γιώργη, τέρμα τα ΨΕΜΑΤΑ. ΗΞΕΡΕΣ και δεν μας τα έλεγες…

Ωραία εικόνα. Ο Κινέζος πρωθυπουργός να υποδέχεται τον Γιώργη στο κινεζικό λιμάνι του Πειραιά. Άντε Γιώργη, επόμενος στόχος, να σε υποδεχθούν και οι Άραβες στο Ελληνικό του Κατάρ!

«Κακούργημα η παρακώλυση συγκοινωνιών, στον αντιτρομοκρατικό νόμο οι διαδηλώσεις, είναι πλέον σαφές πως στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ το προοδευτικό κόμμα είναι το ΛΑΟΣ» έτσι ακριβώς έγραψαν σε κάποιο blog. Λες;

Συνελήφθηκε επ’ αυτοφώρω λένε τα ΜΜΕ εφοριακός του ΣΔΟΕ να χρηματίζεται. Λένε επίσης ότι ήταν μεγαλοσυνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ. Δεν άκουσα το ΠΑΣΟΚ ούτε να παίρνει θέση, ούτε να τον διαγράφει… Γιώργη, πού πήγε η σημαία της διαφάνειας και εντιμότητας; Τι βάλαμε στο σεντούκι μαζί με το σοσιαλισμό; Γιώργη, η διαφάνεια χρειάζεται ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…

Γιώργη, θλίβομαι ειλικρινά για σένα και θα σου μεταφέρω την άποψη ενός φίλου μου για τη συνάντηση σου με τους δημοσιογράφους πρόσφατα. Μου είπε: «Αγαπητέ, στην αντίστοιχη συνάντηση μεταξύ δημοσιογράφων και Παπανδρέου το 2009 υπήρχε σεβασμός στο πρόσωπο του από τους δημοσιογράφους. Στην πρόσφατη συνάντηση, δεν υπήρξε κανένας σεβασμός, σχεδόν του κάναμε πλάκα». Σκέψου το λίγο, μέσα σε ένα χρόνο έχασες το σεβασμό.

Προβλήματα που του ξεφυτρώσανε του Γιώργη, εκεί που δεν το περίμενε.
Περίμενε να θριαμβεύσει στις εκλογές, η πολιτική του μνημονίου και της οικονομικής κατοχής, του προέκυψε πιθανή ήττα. Αντάρα στο Βόρειο Αιγαίο, Καλούδης στα Ιόνια, και ακόμη χειρότερα για αυτόν, Δημαράς στην Αττική. Και τρέχει και δεν φτάνει τώρα.

Και βέβαια στο ΠΑΣΟΚ κάποιοι απεργάζονται το σχέδιο από το παρελθόν να στηρίξουν Κικίλια, για να μπει στον δεύτερο γύρο ο εκλεκτός της Δεξιάς και να καθαρίσει εύκολα ο Σγουρός.

Όπως τότε το 1996, που το «θείο βρέφος» καθάρισε σαν αυγό τον επικίνδυνο Αρσένη για να μπει στο δεύτερο γύρο ο Άκης και να τον κερδίσει εύκολα ο Σημίτης. Μόνο που η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα…

Μεγάλη δυστοκία υπάρχει και με την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών του Σγουρού. Περνάει ο καιρός, συντρόφια, και στο τέλος οι άνθρωποι που θα επιλέξετε θα πρέπει να «ντοπαριστούν» για να αντέξουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις εκλογές.

Θα κλείσω με μια ανοικτή επιστολή που σου έστειλε ένας φίλος μου.

Αγαπητέ πρωθυπουργέ,
σου γράφω για να σου ζητήσω ταπεινά συγγνώμη.

Συγγνώμη, που όλα αυτά τα χρόνια με την απαράδεκτη συμπεριφορά μου, να συμμετέχω στις εκλογές και να ψηφίζω οδήγησα τη χώρα σε αυτό το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο.

Συγγνώμη, που η ανάγκη μου για στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση, διόγκωσε το χρέος.

Συγγνώμη ,που δεν καταλάβαινα πως αλλά πρέπει να λες προεκλογικά και αλλά να κάνεις όταν εκλεγείς.

Φταίω και κάτι πρέπει να κάνω για αυτό.
Δεν σας αξίζω.

Αποφάσισα, λοιπόν, να σας απαλλάξω από την ψήφο μου. Να σταματήσω να σας αναθέτω τέτοιες δυσάρεστες αποστολές, όπως το να κυβερνάτε τόσο αχάριστους υπηκόους, που δεν μπορούν να εκτιμήσουν την προσφορά σας, το όραμα σας για την χώρα.

Ξέρω βέβαια, ότι δεν μπορώ σε καμιά περίπτωση να βρω άλλον τόσο ειλικρινή και αποτελεσματικό, αλλά δεν θέλω να σας γίνομαι βάρος άλλο πια.

Κάνω την αρχή από τις εκλογές για την περιφέρεια και δίνω την ψήφο μου και την υποστήριξη μου με κάποιον που δεν μπορεί να καταλάβει και να δεχτεί το μεγαλόπνοο σχέδιο σας για τον τόπο και τις θετικές επιπτώσεις του μνημονίου, που με τόσο κόπο καταφέρατε να μας επιβάλετε (εννοείτε για το καλό μας) και τόλμησε να μην το ψηφίσει!!!!

Ψηφίζω τον Γιάννη Δημαρά. Να εκλεγεί, να γίνει περιφερειάρχης για να αποδείξετε για μια ακόμη φορά πόσο αχάριστος λαός είμαστε.

Και επειδή όλοι «μαζί τα φάγαμε» κα δεν θέλω να χαλάσω την σιλουέτα του κυρίου αντιπροέδρου δεν θα τον καλέσω το βράδυ των εκλογών για πίτσα και μπύρες, αλλά θα αρκεστώ να παρακολουθήσω την προσπάθεια του να αποδείξει ποσό αχάριστοι είμαστε και δεν στηρίξαμε τον κυβερνητικό υποψήφιο.


Ευχαρίστως να τα ξαναπούμε
Σπύρος Ζαβιτσάνος


Έχουν αρχίσει και χτυπάνε οι καμπάνες, Γιώργη μου…