Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απύθμενο θράσος και... διακαναλική συνέντευξη!

Ένας φοβισμένος πρωθυπουργός-ανθρωπάκι χωρίς τσαγανό και διαβάζοντας τα λόγια που του έγραψαν απάντησε χλιαρά και χωρίς ουσία στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Απορώ γιατί ζήτησε και διακαναλική!!! Ποιός τον πίστεψε; η Ποιός θα στηριχτεί στα λόγια του;

Είχαν το θράσος στο ΠΑΣΟΚ να διοργανώνουν διακαναλικές συνεντεύξεις Τύπου, εκβιάζοντας πολιτικά τους Έλληνες πολίτες! Ο λόγος για την εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της υποταγής στα διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα, που διαλύει στην κυριολεξία την κοινωνία μας, ρημάζοντας τον τόπο.

Το περιβόητο μνημόνιο, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, είναι ασύμβατο με τις Διεθνείς Συμβάσεις και τις διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας, των διατάξεων που περιέχονται στα μνημόνια δανεισμού, όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Πουπάκης, σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής υπογραμμίζει επίσης ότι το μνημόνιο ανατρέπει την ιεράρχηση των ΣΣΕ, επιτρέποντας την υπερίσχυση επιχειρησιακών συμβάσεων, που προβλέπουν δυσμενέστερους όρους, έναντι των κλαδικών.

Ο κ. Πουπάκης είναι σαφής: οι κοινωνικές και συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως διεξάγονται στη χώρα μας, εδώ και δύο δεκαετίες (ν.1876/1990), είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις διεθνείς συμβάσεις και την κοινοτική νομοθεσία, λειτουργούν προστατευτικά για το εισόδημα των εργαζομένων, διασφαλίζουν την απασχόληση, τη στήριξη των ανέργων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ παράλληλα εγγυώνται την κοινωνική και εργασιακή ειρήνη.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στηλιτεύει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και μιλά για τον περαιτέρω κατακερματισμό και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, με τη δημιουργία εργαζομένων «πολλών ταχυτήτων» ίδιας ειδικότητας και προσόντων σε ίδιους ή ομοειδείς κλάδους, με την επιβολή των όρων εργασίας μονομερώς από τον εργοδότη στον εργαζόμενο, μέσα από την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Στο κρεβάτι του Προκρούστη...

«Ενδεχόμενη ανατροπή του καθεστώτος των ΣΣΕ, μεταφέρει το ζήτημα της προστασίας της εργασίας (αμοιβές και λοιποί όροι) στο στενό επιχειρησιακό επίπεδο, με αποκλειστική εξάρτηση από τη θέληση του εργοδότη και τις “προκρούστειες” διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης. Μια τέτοια ρύθμιση θα πρόκειται για την πιο ωμή και βίαιη κρατική παρέμβαση στο σύστημα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής και τη διασάλευση της εργασιακής ειρήνης, δημιουργώντας στρατιές φτωχών εργαζομένων και πολλαπλασιάζοντας τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει, ότι η έξοδος από την ύφεση δεν επιτυγχάνεται μέσα από την εισοδηματική εξόντωση του κόσμου της εργασίας και την αποσύνθεση της μικρομεσαίας τάξης», λέει ο κ. Πουπάκης. Προσυπογράφουμε.

Πού το πάει ο πρωθυπουργός του μνημονίου;

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός... κάπου το πάει! Με την απειλή των πρόωρων εκλογών να αιωρείται στον αέρα, με την απειλή του τύπου ή εγώ ή η κατάρρευση να λανσάρεται στους αποσβολωμένους Έλληνες, ο κ. Παπανδρέου έχει την εντύπωση ότι θα γλιτώσει από την επερχόμενη ήττα. Όμως, όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ. Τα όσα περί αποχής κάποιοι αναμασούν για να γιγαντώσουν μια τάση δήθεν ιδιώτευσης, θα πέσουν στο κενό.

Με λίγα λόγια, ο πολίτης δεν γουστάρει αυτά που γίνονται γι’ αυτόν, χωρίς αυτόν. Και όχι μόνο δεν θα απέχει, αλλά αντίθετα, θα συμμετάσχει ΜΑΖΙΚΑ και θα κατατροπώσει τους υποψηφίους του εθνομηδενιστικού και νεοφιλελεύθερου κυβερνητικού κόμματος, που εκφράζει τα συμφέροντα όσων απεργάζονται την υποδούλωση της χώρας μας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κατεστημένο.