Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ τρία στα δέκα οχήματα

Η μείωση του ποσοστού όσων αποφεύγουν τον έλεγχο από τα ΚΤΕΟ, ποσοστό που σήμερα πανελλαδικά φτάνει το 30% και στην Αττική το 50%, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους που θέτει το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ρέππα.

«Θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις που ανταποκρίνονται στις αυστηρές προϋποθέσεις να έχουμε οχήματα ασφαλή, που εξασφαλίζουν μία φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον επειδή ελέγχονται και δεν είναι ρυπογόνα και βεβαίως τηρούνται οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία σήμερα υπερψήφισε κατά πλειοψηφία το σχετικό νομοσχέδιο.

«Ας κάνουμε το σωστό» συνέχισε ο κ. Ρέππας και δήλωσε ανοιχτός για την υιοθέτηση προτάσεων (ειδικά σε ότι αφορά μεταβατικές περιόδους και αποστάσεις συνεργείων και πρατηρίων καυσίμων) που θα γίνουν από όλες τις πτέρυγες της Βουλής προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των εργαζομένων του υπουργείου πρότειναν τη μείωση του παράβολου για τον τεχνικό έλεγχο στα 20 ευρώ για τα ΙΧ και 35 ευρώ για τα φορτηγά ώστε να αποτελέσει κίνητρο για να έλθουν όλοι οι κάτοχοι των οχημάτων, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να περνούν από έλεγχο και τα οχήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής χωρίς παράβολο ή με το ελάχιστο κόστος.