Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Απαγωγές ανηλίκων... το εθνικό σπορ των Πακιστανών

Οι λαθρομετανάστες από το πακιστάν συνεχίζουν με αμοίωτους ρυθμούς το εθνικό τους σπορ που είναι η απαγωγές ομοεθνών τους. Αυτή την εβδομάδα εξεχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση αρπαγής του... 12χρονου Πακιστανού, τον οποίο κρατούσαν παράνομα τρεις ομοεθνείς του, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή του..
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 11-09-2010, ο 12χρονος, ενώ επέβαινε σε αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, έπεσε θύμα απαγωγής από τρεις, επίσης λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, οι οποίοι και τον αποβίβασαν στην περιοχή της Θήβας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον 14χρονο αδελφό του που τον συνόδευε.

Οι δράστες μετέφεραν τον απαχθέντα αρχικά σε οικία εντός της πόλης της Θήβας και ακολούθως σε δύο οικίες στην περιοχή της Αττικής. Για την απελευθέρωση του απαίτησαν τηλεφωνικά από τους οικείους του στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των δυο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Τον απελευθέρωσαν νυχτερινές ώρες της 19 Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως οι οικείοι του κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500,00) Ευρώ, σε συνεργό τους στο Πακιστάν. Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίστηκε στην Θήβα η οικία όπου αρχικά κρατήθηκε ο ανήλικος και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Απογευματινές ώρες της 21ης Σεπτεμβρίου, προσέγγισε την εν λόγω οικία ένας πακιστανός λαθρομετανάστης, ο οποίος και αναγνωρίστηκε από τον ανήλικο, ως ένας εκ των τριών δραστών, ενώ εντός της οικίας ανευρέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα δύο πακιστανών, ηλικίας 42 και 24 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι επίσης αναγνωρίσθηκαν απ' τον ανήλικο, ως οι άλλοι δύο απαγωγείς του.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπισθούν οι χώροι κράτησης του παθόντα στην περιοχή της Αττικής και εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων δραστών.