Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Απειλητικό μήνυμα του Μπιν Λάντεν στη Γαλλία

Να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν απαιτεί από τη Γαλλία ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, με νέο ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε την Τετάρτη από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

«Ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας είναι να αποσυρθείτε από τον πόλεμο του (πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ) Μπους στο Αφγανιστάν», σημειώνει στο μήνυμά του, αποσπάσματα του οποίου μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.

Περίπου 3.750 γάλλοι στρατιώτες στρατοπεδεύουν στο Αφγανιστάν. «Όπως σκοτώνετε, σας σκοτώνουν. Όπως συλλαμβάνετε αιχμαλώτους, σας συλλαμβάνουν και εσάς ομήρους. Όπως απειλείτε την ασφάλειά μας, απειλούμε την ασφάλειά σας», σημειώνει στο μήνυμα αυτό, το οποίο τιτλοφορείται: «Μήνυμα προς το γαλλικό Λαό».

Ο Μπιν Λάντεν αιτιολογεί στο ίδιο μήνυμα τη σύλληψη Γάλλων ομήρων στο Νίγηρα, λέγοντας ότι ήταν μια αντίδραση στην άδικη μεταχείριση των μουσουλμάνων από τη Γαλλία. «Δεν είναι σωστό να κρατάτε υπό κατοχή τις χώρες μας και να σκοτώνετε τις γυναίκες και τα παιδιά μας και να περιμένετε ότι θα ζείτε με ειρήνη και ασφάλεια», σημειώνει ο Μπιν Λάντεν στο ηχητικό αυτό μήνυμά του.

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα σημειώνει επίσης ότι οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν με τη βία στην απαγόρευση στους δημόσιους χώρους στη Γαλλία της ενδυμασίας που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα (μπούρκα, νικάμπ). «Αν η Γαλλία έχει το δικαίωμα να απαγορεύει στις ελεύθερες γυναίκες να φορούν το πέπλο, δεν είναι δικό μας δικαίωμα να σπρώχνουμε τους εισβολείς άνδρες σας να φύγουν, κόβοντάς τους το κεφάλι;», προσθέτει ο Μπιν Λάντεν.

Η τρομοκρατική απειλή κατά της Γαλλίας είναι «πραγματική» και η «επαγρύπνηση είναι συνολική», δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ. «Ξέρουμε ότι η απειλή είναι πραγματική και η επαγρύπνηση είναι συνολική», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, κατά την διάρκεια ακρόασης στην Εθνοσυνέλευση.

Το σχέδιο ασφαλείας Vigipirate διατηρείται στο «κόκκινο», στο τελευταίο βήμα πριν τον κίνδυνο της επικείμενης επίθεσης. Αν υποθέσουμε ότι είναι αληθινές (οι απειλές), στην πραγματικότητα, δε θα αποτελέσουν συνέχεια στις διάφορες απειλές που έχουν ήδη γίνει εις βάρος της χώρας μας και των πολιτών μας, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη Γαλλία, πρόσθεσε ο υπουργός.