Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Σε 100 χρόνια από σήμερα το ανθρώπινο είδος θα έχει αφανιστεί, προειδοποιεί κορυφαίος Αυστραλός επιστήμονας

Μάλλον πιό νωρίς θα είναι, διότι οι σεισμοί, οι λιμοί και οι καταποντισμοί βλέπουμε να συμβαίνουν στις ημέρες μας και σύμφωνα με την πρόβλεψη του Ιησού Χριστού, έρχεται και η Δευτέρα Παρουσία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Αustralian Newspaper», ο καθηγητής μικροβιολογίας, Φρανκ Φένερ, από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, που βοήθησε με την έρευνά του στην εξάλειψη της ευλογιάς, εκτιμά ότι, εκτός από τον Homo Sapiens, θα εξαφανιστούν και άλλα είδη μέσα στον επόμενο αιώνα, για δύο κυρίως λόγους: Η πληθυσμιακή έκρηξη και η υπέρμετρη κατανάλωση των φυσικών πόρων θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στο τέλος της, προβλέπει ο Αυστραλός καθηγητής, ο οποίος το 1980 είχε ανακοινώσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας την εξάλειψη της ευλογιάς.

«Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει γυρισμό. Είναι πλέον πολύ αργά. Δεν θέλω να απογοητεύω τους ανθρώπους, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα...», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στην υπερθέρμανση του πλανήτη, ο Φένερ θεωρεί πως η κλιματική αλλαγή είναι ακόμα στην αρχή και πως τα επόμενα χρόνια οι καιρικές συνθήκες θα αλλάξουν δραματικά.

«Ακόμα και αν αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ανθρωπότητα δεν έχει μέλλον», τονίζει.