Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων

Στην αυριανή, κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ είναι στραμμένα τα βλέμματα των χιλιάδων υποψηφίων που έδωσαν τη μάχη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και των οικογενειών τους.

Η αγωνία κορυφώνεται ενόψει και των εξετάσεων για τα ειδικά μαθήματα, που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν την Παρασκευή, επί της ουσίας όμως βρίσκονται στον αέρα αφού η αποχή των βαθμολογητών συνεχίζεται.

Οι εκπαιδευτικοί θα επιχειρήσουν να συναντήσουν από κοντά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις τους, επιδιώκοντας παράλληλα επαφές και με τα προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Στο μεταξύ, σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί και το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βρει έγκαιρα λύση στο μείζον θέμα της βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων.

Το υπουργείο προσανατολίζεται στη λύση της αντικατάστασης των βαθμολογητών και όσων άλλων εμπλεκομένων στις πανελλαδικές απέχουν και να επαναδρομολογήσει τη διαδικασία διόρθωσης των γραπτών σε όποια κέντρα έχει καθυστερήσει.

Το Σαββατοκύριακο, κλιμάκια του υπουργείου έκαναν επιτόπιους ελέγχους στα 10, περίπου, βαθμολογικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση, ενώ εντείνεται η επικοινωνία με τους προέδρους των βαθμολογικών κέντρων.

Όπως και να έχει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα λάβει τις τελικές αποφάσεις την Τρίτη, αμέσως μόλις γίνει γνωστή η απόφαση της ΟΛΜΕ για το μέλλον των κινητοποιήσεων των βαθμολογητών.