Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Σκλαβοπάζαρο για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας

Για την επέκταση της μαθητείας στο Γυμνάσιο και σε όλα τα Λύκεια με το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιό του, υπογραμμίζει:

«Ενα ανατριχιαστικό στοιχείο που περιλαμβάνει το προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι ότι με αυτό εισάγει τον απαράδεκτο θεσμό της μαθητείας, δηλαδή το σκλαβοπάζαρο της φθηνής εργατικής δύναμης για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας ακόμα και γι' αυτά που πάνε στο γυμνάσιο. Την επεκτείνει εκτός από τα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ και σε όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια. Αυτό είναι το αποκρουστικό πρόσωπο του "νέου σχολείου" που προπαγανδίζει η κυβέρνηση.

Η λεγόμενη μαθητεία στο σχολείο ανοίγει την πόρτα στις επιχειρήσεις και κλείνει την πόρτα στη γνώση. Η προώθησή της αποτυπώνει και υλοποιεί τη στρατηγική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου για να εναρμονιστεί το περιεχόμενο όλης της εκπαίδευσης στα συμφέροντα και τους στόχους των επιχειρήσεων.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας εκπαιδευτικός, κανένας νέος να μην αφήσει να περάσει αυτό το μέτρο, αυτή η πολιτική. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να ζει ο λαός και η νεολαία καλύτερα. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, ώστε κάθε νέος να μορφώνεται μέχρι τα 18 χρόνια του.

Κοινό μέτωπο πάλης τώρα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων. Αυτός είναι ο δρόμος για να κατακτήσουν η εργατική τάξη και ο λαός τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη ζωή».