Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Προσχέδιο προκήρυξης στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σειρά ενόπλων επιθέσεων, εν όψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό, σχεδίαζαν οι τέσσερις συλληφθέντες, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Την άποψη αυτή υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, βασιζόμενοι, όπως λένε στα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τα ευρήματα στο σπίτι της οδού Κορδελιού, στον Βύρωνα, το οποίο είχαν νοικιάσει τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη.

Όπως ανακοινώθηκε, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε μία μνήμη USB που κατασχέθηκαν βρέθηκαν συνθέσεις Δικαστικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα με αξιολογήσεις, διευθύνσεις αστυνομικών τμημάτων, σχεδιαγράμματα περιοχών και φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα σχέδιο εξασέλιδης προκήρυξης σε ηλεκτρονική μορφή. «Αυτό το χτύπημα το αφιερώνουμε στους συντρόφους μας που αυτή τη στιγμή δικάζονται» αναφέρει η προκήρυξη, στην οποία το όνομα του στόχου είναι κενό.

Από το περιεχόμενό της, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει η Αστυνομία, προκύπτει ότι:

- μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται το όνομα αυτής, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων

- οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν από τη δίκη μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό.

Οι συντάκτες του κειμένου προαναγγέλλουν συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας, ενώ κάνουν εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις στις οποίες βασίζονται οι επιθέσεις τους.

Επίσης, περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την οργάνωση αντάρτικου πόλης «Επαναστατικός Αγώνας», όπου οι συντάκτες του κειμένου διαφοροποιούν τη θέση τους για τα όσα έχει δημοσιεύσει η οργάνωση αυτή σχετικά με τη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι από τα ευρήματα προκύπτουν διασυνδέσεις με άλλους συλληφθέντες, φυλακισμένους αλλά και καταζητούμενους αντιεξουσιαστές.
Ιδιαίτερη σημασία δίνει η Αντιτρομοκρατική στην ανάλυση των κλήσεων σε τέσσερα κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων. Από την παρακολούθηση των κινητών, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι χρησιμοποιούσαν αυτά τα κινητά για συνομιλίες με άλλους αντιεξουσιαστές.

«Καθαρά» τα όπλα

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι το πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στον Βύρωνα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια επίθεση πολιτικής βίας ή σε άλλη αξιόποινη πράξη, όμως οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Το ίδιο ισχύει και για το πιστόλι 9 mm που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του Ταύρου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, από το πρωί του Σαββάτου ερευνώνται σπίτια στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα.

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν δίωρη προθεσμία από την Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι συλληφθέντες θα απολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε επίθεση με γκαζάκια, τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2010, σε φορτηγό της Δ.Ε.Η. που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Έντισον.

Τότε, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένας 19χρονος φοιτητής, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Αντιθέτως, οι τέσσερις νεαροί που θεωρούνταν συνεργοί στην επίθεση διέφευγαν τη σύλληψη. Εις βάρος τους είχαν απαγγελθεί, τότε, κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια στην έκρηξη.