Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Εκατοντάδες νεκρά μωρά σε χωματερές στο Πακιστάν!

Άλλα δύο νεογέννητα βρέφη βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε χωματερή στο Καράτσι του Πακιστάν, ανεβάζοντας των αριθμό των βρεφοκτονιών στη χώρα στα ύψη.

Μόνο το 2010 εγκαταλείφθηκαν ή σκοτώθηκαν περισσότερα από 1.200 μωρά, ενώ εξίσου τραγικά είναι και τα στοιχεία των προηγούμενων ετών με 999 νεκρά βρέφη το 2009 και 890 το 2008!

Όλο και περισσότερες οικογένειες στο Πακιστάν οδηγούνται στην βρεφοκτονία καθώς τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου είναι καταδικασμένα και η μοιχεία τιμωρείται με την ποινή του θανάτου.

Καταδικασμένα στο θάνατο είναι πολύ περισσότερο τα νεογέννητα κοριτσάκια τα οποία θεωρούνται ως ένα αβάσταχτο βάρος για τις οικογένειες, οι οποίες πρέπει να δαπανήσουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο ρουπίες (8.900 ευρώ) για να τα παντρέψουν.

Το γεγονός ότι η άμβλωση στην χώρα απαγορεύεται κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ορισμένοι θεωρούν ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων θα μειώσει τον αριθμό των βρεφοκτονιών και θα σώσει πολλές γυναίκες που γεννούν στους δρόμους και πεθαίνουν.

Τα ελλιπή στοιχεία για τις υποθέσεις αυτές συλλέγονται μόνο στις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στις αγροτικές περιοχές.

Μόνο τον Δεκέμβριο, το Ίδρυμα Εντχι βρήκε 40 νεκρά βρέφη σε χωματερές ή υπονόμους.

Ο διευθυντής του ιδρύματος Ανουάρ Κάζμι αναφέρει δεκάδες φρικιαστικά περιστατικά, όπως αυτό ενός βρέφους έξι μηνών που βρέθηκε στραγγαλισμένο και καμένο και ενός άλλου που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου μετά την διαταγή ενός ιμάμη, ο οποίος αμέσως μετά εξαφανίστηκε.

"Μην τα σκοτώνετε, αφήστε τα εδώ", γράφει αφίσα έξω από τα γραφεία του ιδρύματος, το οποίο έχει διαμορφώσει μια αίθουσα με κούνιες για τη φιλοξενία των βρεφών.

"Οι άνθρωποι ξεφορτώνονται τα παιδιά γιατί τα θεωρούν παράνομα, όμως πάνω απ'όλα είναι αθώα και δεν ζητούν παρά μόνο αγάπη", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμπντούλ Σατάρ Εντχι ιδρυτής αυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης και ο σημαντικότερος φιλάνθρωπος της χώρας.

Το ίδρυμα έχει αγοράσει στα προάστια του Καράτσι μεγάλη έκταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες ελάχιστοι ανώνυμοι τάφοι.

Περίπου 200 βρέφη παραδίδονται στα 400 γραφεία του ιδρύματος σε όλη τη χώρα. Το ίδρυμα δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες αιτήσεις για υιοθεσία από άτεκνα ζευγάρια.