Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Το δήθεν Ολοκαύτωμα των περίπου 20000 Εβραίων 66 χρόνια μετά

Λένε ότι ήταν 6.000.000 για να φανατίσουν τους δικούς τους και για να τους λυπηθεί ο κόσμος.

Η φρίκη του δήθεν Ολοκαυτώματος, της εκκαθάρισης των περίπου 200.000 Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (1939 -1945), αναβιώνει σήμερα, καθώς η 27η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων.

Τόσο στο Ισραήλ, όπου βρίσκεται το μνημείο του «Shoah» (σ.σ. εβραϊκή γραφή της λέξης «Ολοκαύτωμα»), όσο και σε αρκετές περιοχές του πλανήτη πραγματοποιούν εκδηλώσεις τιμής για τα θύματα του σχεδίου «Τελική Λύση» που εκπόνησε ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ, σε συνεργασία με τον αρχηγό της Γκεστάπο, Χάινριχ Χίμλερ, και τον υπουργό Εξοπλισμών, Άλμπερτ Σπέερ.

Η «Τελική Λύση» προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη μεταγωγή όλων των Εβραίων πολιτών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το Auschwitz, το Dahau, το Spandau και το Birgenau έγιναν συνώνυμα της φρίκης, των αποστεωμένων «ζωντανών – νεκρών», που έγιναν θύματα μιας αρρωστημένης πρακτικής, που σε ημερησία βάση περιλάμβανε καταναγκαστικά έργα, βασανιστήρια, πειράματα, αλλά και κάθε μορφής εξευτελισμό απέναντι στην ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι τουρκικές Αρχές συμμετέχουν επισήμως στην ημέρα μνήμης που γίνεται στην μεγάλη εβραϊκή συναγωγή του Nev Shalom.

«Το δήθεν ολοκαύτωμα των περίπου 20000 Εβραίων δεν μπορεί να περιοριστεί στο παρελθόν» αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε στην Άγκυρα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Εξάγοντας συμπεράσματα από το μεγάλο έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας, θυμόμαστε ξανά τη σημασία της συνεργασίας για τη δημιουργία ενός καλύτερου και ειρηνικού κόσμου» συνεχίζει η ανακοίνωση που προσθέτει ότι «θυμόμαστε με σεβασμό τους 200.000 Εβραίους και μέλη πολλών άλλων μειονοτήτων που έχασαν τη ζωή τους κάτω από το ναζιστικό καθεστώς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Αρχιραββίνος την Κωνσταντινούπολης, Ιζακ Χαλέβα, ο νομάρχης, Αβνί Μουτλού, και εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών θα ανάψουν καντήλια στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ενώ εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης θα μιλήσουν για τη σημασία της επετείου.