Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Σσσ…, o εβραίος πρωθυπουργός και τα γιουσουφάκια του, δηλαδή αυτοί που .....κυβερνούν αυτό το κράτος κοιμάται βαθιά

Χρειάστηκε να ποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος με φωτογραφικά ντοκουμέντα το διασυρμό της Ελλάδας στο μετρό του Λονδίνου, για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να αναζητήσει ευθύνες από το βρετανικό επενδυτικό όμιλο που επέλεξε να «πουλήσει» κύρος διαφημίζοντας τα πτωχευμένα ομόλογά μας.

Επί δύο μήνες βρισκόταν η προκλητική διαφήμιση του βρετανικού ομίλου για τη χρεοκοπία των ελληνικών ομολόγων σε κεντρικά σημεία του μετρό του Λονδίνου και όμως κανένας εκπρόσωπος του κράτους μας δεν πήρε χαμπάρι. Εύλογα, γεννώνται σοβαρά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της πρεσβείας μας στο Λονδίνο. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ουδείς Ελληνας διπλωμάτης ή υπάλληλος της πρεσβείας δεν επιλέγει το «λαϊκό» μετρό για τις μετακινήσεις του στη βρετανική πρωτεύουσα, οπότε, εύλογα, συμπεραίνουμε ότι η αδιαφορία και η γραφειοκρατική νοοτροπία έχουν κυριαρχήσει ακόμη και σε κρατικές υπηρεσίες που πρέπει να διακρίνονται από γρήγορα αντανακλαστικά. Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του βρετανικού επενδυτικού ομίλου είναι σωστή, αλλά γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση.

Οι λονδρέζοι επιβάτες του μετρό έχουν πάρει το μήνυμά τους σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία των ελληνικών ομολόγων. Ομως, σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να καλύψουμε τα δικά μας λάθη. Τα ελληνικά ομόλογα εμείς πρώτοι τα δυσφημήσαμε και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο. Το βρετανικό «fund», που εγκαλείται τώρα από την κυβέρνηση, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη διαφήμισή του τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού» της Ελλάδας, χωρίς κανένας από το οικονομικό επιτελείο να μπορεί να δώσει πειστική απάντηση. Εκτός εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέθετε αγωγή και εναντίον του εαυτού του…