Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Η ξηρασία «θερίζει» την Κίνα

Τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 100 χρόνων αντιμετωπίζει η επαρχία της Σαντόνγκ στα ανατολικά της Κίνας, όπου σχεδόν 250.000 άνθρωποι έχουν σοβαρές ελλείψεις πόσιμου νερού, ενώ την ίδια στιγμή περισσότερο χιόνι αναμένεται να πέσει στον Νότο της χώρας, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, η εφημερίδα «China Daily» αναφέρει ότι σε ορισμένες πόλεις της Σαντόνγκ έχει κατέβει τόσο δραματικά η στάθμη στις δεξαμενές, που οι Αρχές χρησιμοποιούν πυροσβεστικά οχήματα, για να ανεφοδιάζουν με νερό τους κατοίκους.

Η κεντρική επαρχιακή υπηρεσία ελέγχου πλημμυρών και ανακούφισης από την ξηρασία προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν πληγεί θα μπορούσε να φτάσει τις 300.000 από τις 240.000 που είναι σήμερα, εάν δεν σημειωθεί βροχόπτωση αμέσως.

Ο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο, ο οποίος το Σαββατοκύριακο περιόδευσε στην επαρχία της Χενάν, στο κέντρο της χώρας που έχει επίσης πληγεί από την ξηρασία, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση εφέτος θα κατασκευάσει περισσότερες υποδομές για τη διατήρηση του νερού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία», το επίσημο όργανο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.