Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Καταργούν την Κυριακή με την μέθοδο του βατράχου

Αποφασισμένη να προλάβει τα χειρότερα είναι η διοίκηση της ΕΣΕΕ η οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα καταστήματα κάποιες Κυριακές το χρόνο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης η Συνομοσπονδία έχει ανοίξει διάλογο με όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας και έχει θέσει επί τάπητος το θέμα των Κυριακών, του ωραρίου, των προσφορών και των εκπτώσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι η πρόταση της Ένωσης είναι για λειτουργία 2 Κυριακές την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και μια Κυριακή πριν από το Πάσχα.

Επίσης η Συνομοσπονδία προτείνει οι χειμερινές εκπτώσεις να ξεκινούν την 1η Ιανουαρίου και να πραγματοποιούνται 4 δεκαήμερα προσφορών μέσα στο χρόνο. Σε ότι αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι τα καταστήματα να λειτουργούν παραγωγικές ώρες να παραμένουν ανοικτά το μεσημέρι ανοίγοντας αργότερα το πρωί.

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματισθεί ευρεία σύσκεψη στις 24 Ιανουαρίου όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπορικοί φορείς της αγοράς προκειμένου να καθοριστεί ένα κοινό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς.