Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ταλαιπωρούνται οι νεφροπαθείς στο Βόλο

Στα όρια τους έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα 250 νεφροπαθείς στη Μαγνησία, καθώς μέσα στο 2010 συνταξιοδοτήθηκαν τουλάχιστον δέκα οικογενειακοί γιατροί του ΙΚΑ που τους εξυπηρετούσαν, ενώ η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου είναι υποστελεχωμένη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος να εκπέμπει SOS στη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου.

Ο ίδιος σημειώνει πως εάν δεν προσληφθούν άτομα, τότε η δύναμη της Μονάδας θα ελαττωθεί. Για όλα αυτά τα ζητήματα ο Σύλλογος Νεφροπαθών του νομού απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, μιας και οι άλλες «πόρτες» που χτύπησε… ήταν κλειστές.

Παράλληλα ο Σύλλογος επισημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς 105 άτομα κάνουν αιμοκάθαρση και οι ελλείψεις είναι εμφανείς σε καθημερινή βάση.

Τέλος, απαίτηση των νεφροπαθών αποτελεί η λειτουργία της Κλινικής των λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου ως Νεφρολογικό Τμήμα.