Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Στη γειτονιά των αγγέλων η Καίτη Λαμπροπούλου

Την τελευταία της πνοή στα 85 της χρόνια άφησε η ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου που έπαιξε σε πολλές ταινίες του παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου αλλά και σε παραστάσεις του Ελληνικού Θεάτρου.

Στους θεατρικούς κύκλους ήταν αξιαγάπητη και τη χαρακτήριζαν ως «γλυκομίλητη».Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, αλλά μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της.

Ξεκίνησε τα μαθήματα στο θέατρο από τα μαθητικά της χρόνια το 1942 και συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Κάρολο Κουν το 1942-1943, στην «Αγριόπαπια» του Ίψεν.


Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη και πήρε μέρος σε πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων και οι εξής: «Φοιτηταί», «Ζητείται υπηρέτης», «Συρανό ντε Μπερζεράκ», «Λοκαντιέρα», «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής».

Την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο έκανε το 1951 στην ταινία «Το παιδί μου πρέπει να ζήσει». Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς και στο περίφημο «Θέατρο της Δευτέρας».

Σύζυγός της ήταν ο δημοσιογράφος και σεναριογράφος Γεώργιος Ρούσσος.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2004, απονεμήθηκε σε αυτή και τη Σμαρούλα Γιούλη το έπαθλο «Κυβέλη» για τη συνολική τους θεατρική προσφορά.

Η κηδεία της θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στις 3.00 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.