Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Τζέφρυ, αν είσαι έλληνας, φέρε πίσω τα 162 δισ ευρώ που χρωστάει η Μέρκελ

Εξήντα πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η νικήτρια Ελλάδα καλείται να πληρώσει με ληστρικό επιτόκιο το δάνειο της σωτηρίας της. Υπόκειται σε διεθνή εξευτελισμό… Διασύρεται ως το «μαύρο πρόβατο»» της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η Ελλάδα δεν έλαβε αλλά και δεν διεκδίκησε ποτέ τις πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής. Φανταστείτε τι σκυψοκόληδες πρθυπουργούς είχαμε και έχουμε μέχρι τώρα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης αποκάλυψε τον περασμένο Δεκέμβριο από του βήματος της Βουλής ότι οι βεβαιωμένες οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας ανέρχονται στο ποσό των 162 δις ευρώ.

Η ελληνική κοινή γνώμη απαιτεί από την κυβέρνηση να ασκήσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2011 σχετική δικαστική παρέμβαση ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης υπέρ της Ιταλίας με σκοπό την απόρριψη της γερμανικής προσφυγής και τη δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου.

Η διεκδίκηση και η απαίτηση των πολεμικών αποζημιώσεων είναι χρέος της πολιτικής ηγεσίας, ειδικά σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται υπό οικονομική απαγόρευση με βαριές συνέπειες για τους πολίτες της.