Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ιταλία: Στους 13 οι νεκροί και 50 οι τραυματίες από την έκρηξη βαγονιού με υγράεριο

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός βυτιοφόρου βαγονιού που μετέφερε υγραέριο στην πόλη Βιαρέτζιο, στη βορειοδυτική Ιταλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Η έκρηξη σημειώθηκε μετά τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας, που μετέφερε 14 βαγόνια, κοντά στον σταθμό του Βιαρέτζιο, και από την οποία καταστράφηκαν δύο μικρά κτίρια που ήταν δίπλα στις γραμμές. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι στα ερείπια υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Συνολικά 35 τραυματίες νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα σε όλο τους το σώμα, δήλωσε εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης.

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περισσότεροι από 300 πυροσβέστες από την Τοσκάνη, τη Λιγουρία και την Εμιλία Ρομάνα κινητοποιήθηκαν, καθώς το υγραέριο διασκορπίστηκε στην περιοχή γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό του Βιαρέτζιο και πολλά γειτονικά σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες.

«Άκουσα την έκρηξη και βγήκα στο δρόμο. Μέσα στις φλόγες αντίκρυσα ένα απανθρακωμένο σώμα. Ηταν μια τρομακτική σκηνή που δεν πρόκειται να ξεχάσω», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Από την έκρηξη υπέστησαν μεγάλες ζημιές αρκετά σπίτια που βρίσκονταν σε μιά απόσταση 300 μέτρων από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Η αμαξοστοιχία είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Λα Σπέζια με προορισμό την Πίζα.