Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Διακοπή λειτουργίας παράνομων τηλεοπτικών σταθμών

Επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής λειτουργίας τεσσάρων παράνομων τηλεοπτικών σταθμών που εξέπεμπαν από το όρος Παγγαίο Νομού Καβάλας πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2009 μετά από συνεργασία της ΕΕΤΤ με το Τμήμα Ενημέρωσης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν επίσης το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Γεωργίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς διακριτικό τίτλο, οι οποίοι εξέπεμπαν παράνομα στους διαύλους C-11, C-21, S-40 και S-41. Το στούντιο παραγωγής του προγράμματος των σταθμών, το οποίο περιελάμβανε κυρίως τηλεπωλήσεις, χαρτομαντείες και διαφημίσεις «ροζ» τηλεφωνικών γραμμών, εντοπίστηκε στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

Μέσω ασύρματων ζεύξεων, το πρόγραμμα των σταθμών μεταφερόταν στο σημείο εκπομπής που βρισκόταν στο όρος Παγγαίο.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το Τμήμα Ενημέρωσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικών λειτουργών, πραγματοποίησε έρευνα τόσο στο στούντιο παραγωγής προγράμματος στην Ασπροβάλτα όσο και στη θέση εκπομπής στο όρος Παγγαίο και προέβη στην κατάσχεση όλου του εξοπλισμού παραγωγής προγράμματος, μεταφοράς και εκπομπής τηλεοπτικού σήματος των εν λόγω σταθμών.