Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Στο Πεκίνο αντιπροσωπεία των ΗΠΑ για τις κυρώσεις κατά της Β. Κορέας

Μία αμερικανική αντιπροσωπεία αναχωρεί σήμερα από τις ΗΠΑ για το Πεκίνο, προκειμένου να διαβουλευθεί με τις κινεζικές αρχές για την έναρξη της εφαρμογής των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Βορείου Κορέας, έπειτα από την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η τελευταία τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Χθες, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λα Πας Φίλιπ Γκόλντμπεργκ, ο οποίος έχει επιφορτισθεί με τον συντονισμό των κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ, «προκειμένου να συζητήσει μαζύ του το επόμενο ταξίδι του», τόνισε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Ο Γκόλντμπεργκ προΐσταται μίας αμερικανικής διακυβερνητικής αντιπροσωπείας, η οποία προβλέπεται να αναχωρήσει αύριο (σήμερα) για την Κίνα», τόνισε η ίδια πηγή στους δημοσιογράφους.

Την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει τη σύσταση μίας ομάδας που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στις διάφορες αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες και θα είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό των κυρώσεων κατά της Βορείου Κορέας με τα υπόλοιπα κράτη. Της ομάδος αυτής προΐσταται ο Γκόλντμπεργκ.

Η Ουάσιγκτον έχει επικρίνει την Κίνα για την απροθυμία της να συμμετάσχει ολόψυχα στην εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Βορείου Κορέας, έναν από τους συμμάχους του Πεκίνου.