Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

"Η Β.Κορέα προσπαθεί να εμπλουτίσει ουράνιο"

Ετοιμη να κάνει πράξη τις απειλές της η Βόρεια Κορέα σχετικά με την ανάπτυξη στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος βασισμένου στον εμπλουτισμό ουρανίου, υποστήριξε ο νοτιοκορεάτης υπουργός Αμυνας, Λινγκ Σανγκ Χι.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνετρίβη airbus στον Ινδικό
Τραγωδία στην Ιταλία
Ντέρμπι η... νίκη Μπερίσα
Εμπόδισαν την πορεία του "Αρίων" προς τη Γάζα
Εβγαλαν έγκυρες τις εκλογές
"Ουδέν σχόλιον για την επανεκλογή Αχμαντινετζάντ"
Ο Σελάγια είναι ο μόνος πρόεδρος της Ονδούρας

"Είναι σαφές ότι προχωρούν στο σχέδιό τους για εμπλουτισμό ουρανίου", τόνισε ενώπιον του νοτιοκορεατικού Κοινοβουλίου ο νοτιοκορεάτης υπουργός.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ προκάλεσε εκ νέου τη διεθνή κοινότητα πραγματοποιώντας στις 25 Μαΐου, τη δεύτερη πυρηνική δοκιμή του από το 2006. Τη νέα αυτή δοκιμή καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο επέβαλε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας.

Αντιδρώντας η Βόρεια Κορέα απείλησε να μην εγκαταλείψει ποτέ τις πυρηνικές φιλοδοξίες της, υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει το πλουτώνιό της για στρατιωτικούς σκοπούς και να προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου.

Είναι η πρώτη φορά που η Πιονγκγιάνγκ κάνει λόγο για ένα πρόγραμμα βασισμένο σε ουράνιο. Μέχρι τώρα απέρριπτε τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον ότι αποκρύπτει την ύπαρξη ενός τέτοιου προγράμματος.