Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Παραιτήθηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ίβιτσα Μπότσεφσκι.

Στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο Ίβιτσα Μπότσεφσκι τονίζει ότι η δυνατότητα συμβολής του στο κυβερνητικό έργο εξαντλήθηκε, χωρίς ωστόσο να προβαίνει σε άλλες λεπτομέρειες.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ο Νίκολα Γκρουέφσκι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μπότσεφσκι, ευχαριστώντας τον για τη μέχρι σήμερα συνεργασία.

Ο 32χρονος, Ίβιτσα Μπότσεφσκι τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, τον Ιούλιο του 2008, μετά τη νίκη του συνασπισμού, υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, στις πρόωρες εκλογές, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι έχει τρεις αντιπροέδρους: τον Ζόραν Στάβρεφσκι, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, τον Αμπντουλακίμ Αντέμι, αρμόδιο για την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας και- μέχρι πρότινος- τον Ίβιτσα Μπότσεφσκι.