Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους των αερογραμμών της Υεμένης

Συντρίμμια του αεροσκάφους Α310-300 της Yemenia Air, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή στις Κομόρες Νήσους, εντόπισαν τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης εντοπίστηκαν και ορισμένα σώματα.

«Τα αεροσκάφη εντόπισαν συντρίμμια στο σημείο που υποθέτουμε ότι συνέβη το ατύχημα», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Κασίμ, αξιωματούχος της ASECNA, του τοπικού φορέα αεροπορικής ασφάλειας, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε την είδηση για ανεύρεση σωμάτων.

«Ακόμη δεν έχουμε νεότερα για τυχόν επιζώντες», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, από το αεροδρόμιο του Μορονί.

Το αεροσκάφος με 153 επιβαίνοντες -11μελες πλήρωμα και 142 επιβάτες- εκτελούσε την πτήση ΙΥ 628 από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, στα Κομόρος. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονται από τα Κομόρος και επέστρεφαν στη χώρα τους από το Παρίσι.

Το αεροπλάνο πιθανότατα έχει συντριβεί σε απόσταση 5-10 χιλιομέτρων από την ακτή, σύμφωνα με την ASECNA. Η ASECNA (Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπλοΐας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη) είναι η υπηρεσία που καλύπτει τη γαλλόφωνη Αφρική.

«Πιστεύουμε ότι έπεσε σε κάποιο σημείο ενώ πλησίαζε για την προσγείωση. Ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός. Η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη», πρόσθεσε.

Τα Κομόρος αποτελούνται από τρία μικρά ηφαιστειογενή νησιά, τη Μεγάλη Κομόρα, το Μοΐλι και το Ανζουάν.