Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γερόντιος εόρτασε τα σεπτά ονομαστήρια του, την Κυριακή 28 Ιουνίου

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πειραιώς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Στον Καθεδρικό Ναό προσήλθε πλήθος πιστών οι οποίοι τίμησαν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς & Σαλαμίνος εκφράζοντας την αγάπη τους και τον σεβασμό τους προς τον Ιεράρχη που βρίσκεται πάντα δίπλα στον ποίμνιο του δίνοντας καθημερινούς αγώνες.




























Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου τον επεσκέφθησαν πολλοί επίσημοι.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Λιντζἐρης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπύρος Σοφράς.














Επίσης, παρευρέθησαν, ο αντιδήμαρχος κ. Βρόντος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιώς, ο αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Σάββας Σαβίδης, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικαίας κα. Αθηνά Μπούτση, ο Αναπληρωτής Νομάρχης κ. Παύλος Τριανταφύλλου ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Πειραιώς, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα. Ρένα Βασιλάκη, η Δημοτική Σύμβουλος Περάματος κα. Ντίνα Ελευθεράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιώς κ. Δημήτριος Κρητικός.





Τις ευχές τους έδωσαν επίσης, ο Ναύαρχος του Λ.Σ (ε.α.) κ. Εμμανουήλ Κυριακάκης, ο Πολιτευτής κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, ο Διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού καθηγητής κ. Θεοχάρης Προβατάκης, οι εκδότες κ.κ. Ιωάννης Κανατσέλης και Γιώργος Σαγάνης.





Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε επίσης τις τηλεφωνικές ευχές πολλών βουλευτών και παραγόντων της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας.