Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Δεύτερη νεκροψία ζήτησε η οικογένεια του Michael Jackson

Η οικογένεια του Michael Jackson συγκεντρώθηκε στην κατοικία των γονιών του, σε προάστιο του Λος Άντζελες, για να κανονίσει τα της κηδείας του βασιλιά της pop, ενώ από εκπρόσωπο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας έγινε γνωστό ότι ζήτησε να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη, ανεξάρτητη νεκροψία.

Η σορός του Jackson επεστράφη τη νύκτα της Παρασκευής στην οικογένειά του αφού η εξέταση από τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες δεν έκανε γνωστό τι σκότωσε τον 50χρονο τραγουδιστή, ενώ τα τοξικολογικά τεστ θα απαιτήσουν τέσσερις ως έξι εβδομάδες.

Ωστόσο, ο προσωπικός γιατρός του Michael Jackson, ο οποίος έχει ανακριθεί από την αστυνομία δύο φορές από την Πέμπτη -την ημέρα θανάτου του βασιλιά της pop- δε θεωρείται ύποπτος, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του.

Ο Conrad Murray, ο καρδιολόγος που ήταν το τελευταίο άτομο που είδε ζωντανό τον Michael Jackson ανακρίθηκε το Σάββατο τελευταία φορά από τις αρχές, παρουσία δικηγόρου.

«Διευκρίνισε ορισμένες ανακολουθίες σχετικά με τον θάνατο του Jackson. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν τον θεωρούν ύποπτο αλλά ότι παραμένει ένας μάρτυρας αυτής της τραγωδίας» ανέφερε η εκπρόσωπος του καρδιολόγου σε ανακοίνωση της, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, αργά το βράδυ.

Η εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι ο προσωπικός γιατρός του Michael Jackson παραμένει στο Λος Άντζελες από την ημέρα που ο βασιλιάς της pop απεβίωσε.

«Ήταν στο ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον Jackson στο νοσοκομείο και παρέμεινε εκεί για ώρες για να επιβεβαιώσει και να ενημερώσει την οικογένεια του Jackson. Ο Δρ. Murray θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές και ζήτησε από όλους να συμπεριλαμβάνουν και την οικογένεια του Jackson στις προσευχές τους» καταλήγει η ανακοίνωση της εκπροσώπου του καρδιολόγου.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες δήλωσε ότι η οικογένεια του Jackson ζήτησε την Παρασκευή, πριν παραλάβει τη σορό του τραγουδιστή, να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη νεκροψία.

Σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα, η δεύτερη νεκροψία διεξάγεται ήδη σε τοποθεσία του Λος Άντζελες που κρατείται μυστική.