Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ο Σαρκοζί θέλει να μείνει στη Μονή Εσφιγμένου

Μια περίεργη επιθυμία έχει εκφράσει ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί για την επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα: να φιλοξενηθεί στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος! Είναι πραγματικά περίεργο γιατί ο κ. Σαρκοζί επέλεξε το συγκεκριμένο μοναστήρι ανάμεσα στα τόσα άλλα της ιερής πολιτείας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία του εδώ και αρκετό καιρό προκαλώντας την έκπληξη όλων. Είναι γνωστό ότι η Μονή Εσφιγμένου στην Αθωνική Πολιτεία αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων εδώ και καιρό, λόγω της διαμάχης των μοναχών. Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ σκληρές. Γιατί λοιπόν ο Νικολά Σαρκοζί θέλει να διαμένει εκεί και να αποχωριστεί τις πολυτελείς ανέσεις που θα του παρείχε ένα ακριβό ξενοδοχείο;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, στη συγκεκριμένη μονή βρίσκεται ένα κομμάτι από τη σκηνή του Ναπολέοντα. Πρόκειται για ένα ιστορικό κειμήλιο από τη σκηνή στην οποία έμενε ο Γάλλος στρατηλάτης κατά τη διάρκεια των μαχών του σε όλη την Ευρώπη. Επειδή λοιπόν ο Νικολά Σαρκοζί θαυμάζει απεριόριστα τον Ναπολέοντα, θέλει στην επόμενη επίσκεψή του στη χώρα μας να δει από κοντά αυτό το κειμήλιο. Και δεν θέλει απλώς να πάρει άδεια από τη μονή για να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη, αλλά επιθυμεί να μείνει στους χώρους της ιεράς μονής. Βέβαια, όλα είναι ακόμη ρευστά και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είναι σίγουρο τι θα γίνει.

Το ΛΟΙΠΟΝ επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Μονής Εσφιγμένου, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την ύπαρξη κομματιού της σκηνής, αλλά για το θέμα του Γάλλου Προέδρου δεν ήξερε κάτι νεότερο.

Από το περιοδικό "ΛΟΙΠΟΝ"