Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μπαγκαλντές: 20 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από πυρκαγιά

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε βιοτεχνία ενδυμάτων κοντά στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Οι πυροσβέστες επιχειρούν να κατασβέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά και οι διασώστες απομακρύνουν τους τραυματίες και απεγκλωβίζουν τους παγιδευμένους εργάτες», δήλωσε ένας αξιωματούχος που επιβλέπει την διαδικασία στην Ασούλια, 25 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 50 ανθρώπους που μεταφέρθηκαν στα τοπικά νοσοκομεία με εγκαύματα. Κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Στρατιώτες από το γειτονικό στρατόπεδο του Σαβάρ συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας απομάκρυναν κάποιους από τους εργάτες που είχαν καταφύγει στη στέγη του 12ώροφου κτιρίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Περισσότεροι από 10.000 εργάτες, κυρίως γυναίκες, εργάζονταν, αλλά η ευτυχής συγκυρία είναι ότι πολλοί από αυτούς έκαναν διάλειμμα για φαγητό», είπε στο Ρόιτερ ο Αρίφα Αχμεντ, αξιωματούχος του εργοστασίου, ιδιοκτησίας του Ομίλου Hamim.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον ένατο όροφο και εξαπλώθηκε γρήγορα. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα.