Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Απόπειρα αυτοκτονίας στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας

Ένας άνδρας - που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι εργαζόμενος στην κρατική τηλεόραση - έπεσε σήμερα από το μπαλκόνι του κοινοβουλίου της Ρουμανίας. Η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός, Εμίλ Μποκ, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη και είδε να προσφέρονται στον άνδρα οι πρώτες βοήθειες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:


Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου, δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει, πριν πέσει από το μπαλκόνι, «Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ενώ κατά την διάρκεια της μεταφοράς του, από το σημείο όπου "προσγειώθηκε" μέχρι το ασθενοφόρο, φώναζε "Ελευθερία", μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".

Ο άνδρας φορούσε μπλουζάκι, πάνω στο οποίο αναγράφεται: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε». Η συζήτηση διεκόπηκε, λόγω του συμβάντος και αναμένεται να επαναληφθεί αργότερα, στη διάρκεια της ημέρας.