Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οι εργολάβοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε άλλο ένα αποτυχημένο αντιεκκλησιαστικό show - Αυτή την φορά στόχος ήταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Αν και η αποκαλυπτικώτατη ανάρτηση του φιλικού μας ιστολογίου"Αναβάσεις" δεν χρειάζεται πρόλογο, ωστόσο είναι απαραίτητο να παρέμβουμε με ένα μικρό εισαγωγικό σχόλιο μιας και άλλάξαμε τον τίτλο της αρχικής ανάρτησης, αντικαθιστώντας τον με έναν που ίσως σε μερικούς ακούγεται σκληρός ή υπερβολικός.

Μακάρι όμως να μπορούσαμε να μιλάμε απλώς για ένα δείγμα κακής δημοσιογραφίας ή έστω για κάποιο είδος μισθωμένης και καθοδηγούμενης ενημέρωσης.Τότε θα περιγράφαμε τα σχόλια και τις κρίσεις που ακούγονται σχεδόν απο κάθε ΄Ελληνα πολίτη, όταν μιλά για το σημερινό καθεστώς της τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Δεν θα αναφερθούμε στην αξιοπιστία ή στο επαγγελματικό "θάρρος" του κ. Καμπουράκη , το οποίο εξ΄άλλου είναι γνωστό ήδη απο την εποχή του σκανδάλου με τους εκβιασμούς και τα DVD , τότε δηλαδή που στον κ. Χίο ομολογούσε την εμπλοκή του Mega και της κ. Τρέμη και μετά φοβισμένος και σχεδόν παρακαλώντας προσπαθούσε να τα "μπαλώσει" , ενώ κατόπιν στο εισαγγελέα διέψευδε ακόμα και τον εαυτό του.

Δεν θα αναφερθούμε στο κατάπτυστο βιβλίο του με τίτλο "Άγιος αγύρτης", στο οποίο επιχειρεί μία χυδαία νεοεποχήτικη περιγραφή του Παπουλάκου, με στόχο αφ΄ενός να πλήξει την εικόνα του ως άξιου αγωνιστή του Χριστού και αφ΄ετέρου να τον εξευτελίσει ως σύμβολο του αληθινού πατριωτισμού και του γνήσιου και ανόθευτου δημοκρατικού φρονήματος που διαθέτει ένας Έλληνας Ορθόδοξος πιστός.
Όλα τα παραπάνω απλώς ήταν μερικά απο τα στάδια των "προαγωγικών" εξετάσεων που έδωσε ο συμπαθής τηλεδιασκεδαστής, προκειμένου να κατακτήσει τον σημερινό "τίτλο" του επικοινωνιακού αποδομητή της εθνικής συνείδησης και της Ορθόδοξης πίστης του Ελληνικού λαού.
Η ψευτοάνεση επενδεδυμένη με προσεκτικές δόσεις χυδαιότητας,είναι τα απαραίτητα ψιμύθια που θα δημιουργήσουν τις εντυπώσεις και θα σκεπάσουν όποια αλήθεια προκύψει στην πορεία της συνέντευξης.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι αυτό το δημοσιογραφικό "δίδυμο" έχει αναλάβει εργολαβικά την αντιεκκλησιαστική παρουσίαση των θέσεων της Εκκλησίας.

Τόσο στην συνέντευξη του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ, Ανθίμου όσο και σε εκείνη με τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, αν και επιχείρησαν να θολώσουν τον αναιρετικό και ευθύ λόγο των Ιεραρχών, το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταδείξουν την αδυναμία του ψεύδους και της διαστροφής της αλήθειας ως μέσα δημιουργίας εντυπώσεων.

Ο ελληνικός λαός έστω και με οδυνηρό τρόπο έμαθε να μην καταπίνει εύκολα όσα βδελυρά του προσφέρονται ως ενημέρωση απο τον "άμβωνα της Νέας Εποχής" δηλαδή την τηλεόραση.