Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Σπείρα δανείζονταν από τράπεζες με πλαστά δικαιολογητικά

Σπείρα που δανείζονταν μεγάλα ποσά από τράπεζες, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά εξάρθρωσε το τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος 26 ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης-σύστασης συμμορίας, πλαστογραφίας, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και απάτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, τα οποία δρούσαν υπό την καθοδήγηση δύο ημεδαπών ηλικίας 31 και 53 ετών, χωρίς να διαθέτουν τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις, πετύχαιναν την έγκριση τραπεζικών δανείων και τη συνακόλουθη εκταμίευση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος εντόπιζε, έπειθε και εισήγαγε στην παράνομη δράση, τους «υποψήφιους δανειολήπτες» και ο 31χρονος, έναντι αμοιβής, πλαστογραφούσε τα απαραίτητα έγγραφα για τη λήψη των δανείων.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 31χρονου, στην περιοχή του Κορδελιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φάκελοι, οι οποίοι περιείχαν πλήθος εγγράφων, ταυτότητες, σφραγίδες, εκκαθαριστικά εφορίας, βεβαιώσεις εργοδοσίας, αιτήσεις δανείων και υπεύθυνες δηλώσεις διαφόρων ατόμων.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο πλαίσιο δράσης του κυκλώματος, κατά το χρονικό διάστημα, ετών 2006 έως 2009, εκταμιεύθηκε από διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, το χρηματικό ποσό των 551.662 ευρώ, ενώ επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η σύναψη δανείων, ύψους επιπλέον 529.342 ευρώ.