Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Επίθεση κατά των δομών του ελληνικού κράτους»

Απόσπασμα της προκήρυξης, που συνόδευε το χθεσινό εκρηκτικό πακέτο, δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Corriere della Sera».

Η εφημερίδα «Corriere della Sera» δημοσιεύει σήμερα απόσπασμα της προκήρυξης, που συνόδευε το χθεσινό εκρηκτικό πακέτο το οποίο παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, οι Ιταλοί αναρχικοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη αναφέρουν: «επιτιθέμεθα και πάλι και το πράττουμε, απαντώντας στην έκκληση των Ελλήνων συντρόφων της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Για το λόγο αυτό επιτιθέμεθα, εκ νέου, σε μία από τις δομές που εκπροσωπούν το ελληνικό κράτος και τους δούλους του, σε συμπαράσταση προς τους συντρόφους που συνελήφθησαν στην Αθήνα, αλλά και για το σχέδιο της «Συνωμοσίας» που, όπως το δικό μας, βασίζεται στην πράξη και στη μέθοδο της επαναστατικής βίας».

Όλος ο ιταλικός Τύπος, επίσης, υπογραμμίζει ότι η έκρηξη αποφεύχθηκε χθες από τύχη αλλά και χάρη στους προσεκτικούς χειρισμούς των υπαλλήλων της ελληνικής πρεσβείας.

Τέλος οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι οι νέες αποστολές εκρηκτικών πακέτων, οφείλονται και στην επικείμενη δίκη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε βάρος των μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».