Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας με ομίχλη κατά τόπους κυρίως τις πρωϊνές ώρες προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους ομίχλη κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες αργότερα θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που σταδιακά θα ενισχυθούν στο Ιόνιο στα 7 και πιθανώς στα 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά τόπους ομίχλη κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια μέχρι 5 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα μέχρι το μεσημέρι να βρέξει πρόσκαιρα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανότητα ομίχλης τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παραμονή Χριστουγέννων

Αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια προβλέπει για αύριο 24 Δεκεμβρίου η ΕΜΥ. Από το απόγευμα οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ, που από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.