Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ντόρα vs Θέμος

Πρόκειται για πόλεμο και μάλιστα ολοκληρωτικό. Η Ντόρα Μπακογιάννη εδώ και τέσσερα εικοσιτετράωρα εξαπολύει μία μετωπική επίθεση κατά του «κομιστή».

Τον αποκαλεί με το επίκτητο αυτό παρατσούκλι. Θέτει θέμα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Ζητά να μάθει με ειδική ερώτηση προς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την έρευνα που έχει διεξαχθεί σχετικά με την υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που ο «κομιστής» προσκόμισε στο υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας «PNB» στο Κολωνάκι. Ζητά να πληροφορηθεί επίσημα και θεσμικά για την πρόοδο των ερευνών σχετικά με τις επιταγές που ο «κομιστής» μετέφερε όταν πιάστηκε από τις γαλλικές αρχές στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας, στο φυλάκιο του Φερνείγ Βολτέρ.

Η επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη κατά του Θέμου Αναστασιάδη προφανώς και αναστάτωσε τόσο τους βουλευτές στη Βουλή όπου ετέθη το ζήτημα, αλλά και αιφνιδίασε συγκεκριμένες ενημερωτικές εκπομπές στα ΜΜΕ όπως αυτήν των Οικονομέα - Καμπουράκη . Η αρχηγός του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» έθεσε αιφνιδίως και με μεγάλη καθυστέρηση τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων.

Διερωτήθηκε απευθυνόμενη στη Βουλή πώς κυκλοφορεί ελεύθερος ένας πολίτης που μετέφερε αδήλωτα στην εφορία ποσά, και μάλιστα της τάξης των 5,5 εκ. ευρώ, σε μαύρες σακούλες. Διερωτήθηκε για το πώς κωφεύει το σύνολο του διοικητικού και πολιτικού συστήματος. Θυμίζει την εμπλοκή του Θέμου Αναστασιάδη στην υπόθεση Ζαχόπουλου και τα περίφημα DVD. Θυμίζει και θυμάται το περίεργο αλισβερίσι μεταξύ του ιδίου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδριανού στο HILTON, όπου εκτυλίχθηκε και η τελική πράξη της υπόθεσης Ζαχόπουλου με την μεταφορά και επίδοση του επίμαχου DVD στον άμεσο συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Διερωτάται η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και συμπεραίνει πώς ο «κομιστής» κατάφερε να πετύχει μία «τράμπα». Το DVD έναντι της ασυλίας του για τα «ορφανά» και τελικά «μαύρα» 5,5 εκατ. όπως αφήνει να εννοηθεί η πολιτικός.

Η επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη αποδόθηκε από ορισμένους κύκλους σε αμυντική τακτική της πολιτικού έναντι μιάς αναμενόμενης εκ μέρους της, επιθετικής αρθρογραφίας από την εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα». Άλλοι κύκλοι ισχυρίστηκαν πώς η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη υπαγορεύτηκε από την πρόθεση επιχειρηματία που ανήκει στο περιβάλλον της να αγοράσει την εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη.

Διότι όπως ψιθυρίζεται εδώ και αρκετό καιρό στην δημοσιογραφική πιάτσα, ο επιχειρηματίας κ. Μαρινάκης φέρεται να ενδιαφέρεται σφόδρα για αυτήν την εξαγορά. Φέρεται, αλλά προς το παρόν δεν υφίσταται καμία επίσημη πρόταση.

Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας πολιτικός, έστω και εκ των υστέρων, αναφέρεται σε ένα ζήτημα που τέθηκε άμεσα όταν συνέβησαν τα γεγονότα από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Άλλωστε, τότε απεχώρησε για όλους τους προαναφερθέντες λόγους από την εφημερίδα « Το Πρώτο Θέμα».

Όποιος και να είναι ο λόγος ή οι λόγοι που ώθησαν την Ντόρα Μπακογιάννη να επαναφέρει και μάλιστα με επιθετικό τρόπο το ζήτημα του κομιστή στην επικαιρότητα, το ίδιο το κράτος, οι φορείς του, ο ΣΔΟΕ, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών οφείλουν να εξηγήσουν με απόλυτα πειστικό τρόπο το τι ακριβώς έχει συμβεί…ή μάλλον το τι δεν έχει συμβεί.

Η πολιτικός έθεσε στη Βουλή ζήτημα διαφάνειας. Έθεσε επίσης ζήτημα ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτών εξηγώντας πώς ένας εκδότης απολαμβάνει εντελώς διαφορετικής συμπεριφοράς από τις αρχές από έναν απλό Έλληνα πολίτη. Έθεσε το επίκαιρο ερώτημα για το πώς συμπεριφέρονται οι αρχές απέναντι σε μία καραμπινάτη υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος. Μίλησε δημόσια και επίσημα για πολιτικός αλισβερίσι μεταξύ ενός εκδότη και μίας κυβέρνησης, αυτής του Κώστα Καραμανλή.

Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει δοθεί υπεύθυνα μία εξήγηση από τον αρμόδιο υπουργό. Η υπόθεση του «κομιστή» παραμένει στην σφαίρα του ανεξήγητου. Η επιθετικότητα, ωστόσο, με την οποία η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε το ζήτημα προεξοφλεί πως θα υπάρξει συνέχεια.

Εκτός και αν για άλλη μία φορά επιχειρηθεί η διευθέτηση μέσω μία ακόμη πολιτικής «τράμπας».