Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Δηλώσεις Καρατζαφέρη από την Ηγουμενίτσα: «Οι λαθρομετανάστες ήρθαν απρόσκλητοι σε μια χριστιανική χώρα»

Στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και στα βίαια επεισόδια, τα οποία έγιναν στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Καρατζαφέρης διερωτήθηκε, γιατί αριστερές συνιστώσες, που συμπαραστάθηκαν στους λαθρομετανάστες και που με την πρώτη ευκαιρία δείχνουν τη μεγάλη τους ευαισθησία στη μουσουλμανική θρησκεία, δεν δείχνουν και την ανάλογη ευαισθησία όταν καθυβρίζεται η χριστιανική θρησκεία.

«Να γνωρίζουν όμως όλοι τους οι λαθρομετανάστες πως ήρθαν απρόσκλητοι σε μια χριστιανική χώρα και πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τους νόμους αυτής της χώρας. Αν δεν μπορούν να αφομοιωθούν η πόρτα είναι ανοιχτή, να πάνε από εκεί που ήρθαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρθηκε επίσης στις τροπολογίες για τα μεγάλα Εθνικά θέματα, τις οποίες είχε καταθέσει ως Ευρωβουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο όπως η άρση του casus belli, ως προϋπόθεση για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Στην ομιλία του, επανέλαβε ότι η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. για την ονομασία των Σκοπίων είναι σταθερή και αμετακίνητη. «Λέμε όχι σε οποιοδήποτε πρόθεμα ή παράγωγο της λέξης Μακεδονία για τα Σκόπια», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης και τόνισε πως το κόμμα του είναι το μοναδικό που υποστηρίζει αυτή τη θέση μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Όσον αφορά στην είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., είπε ότι, όταν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου ψήφησαν ναι στην είσοδό της, ο ΛΑ.Ο.Σ. είπε όχι, γιατί έθεσε ως προϋπόθεση να τακτοποιηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.