Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Κουβέιτ: Αμερικανοί στρατιώτες προσβλήθηκαν από την γρίπη Α

Στρατιώτες των ΗΠΑ είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α, του ιού H1N1, στο Κουβέιτ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο ιός της γρίπης των χοίρων ανιχνεύθηκε σε έναν απροσδιόριστο αριθμό στρατιωτών που διέρχονταν από το Κουβέιτ. Ορισμένοι παρέμειναν σε απομόνωση στη στρατιωτική βάση τους στο Κουβέιτ για θεραπεία και άλλοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, ανέφερε το KUNA.

Πρόκειται για τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Κόλπο -η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγός περιοχή στον κόσμο. Το Κουβέιτ είναι μία κύρια βάση επιμελητειακής υποστήριξης για το στρατό των ΗΠΑ και τα στρατεύματά του στο Ιράκ.

«Οι Αμερικανοί στρατιώτες, τα ονόματα ή οι ηλικίες των οποίων δεν έγιναν γνωστά, έφθασαν στο Κουβέιτ διερχόμενοι, εξετάστηκαν και τους δόθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή», δήλωσε στο KUNA ο υφυπουργός Υγείας Ιμπραχίμ αλ-Αμπντουλχάντι.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή (αύριο), είπε. Αξιωματούχοι υγείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.