Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Υπό διερεύνηση το πρώτο περιστατικό με συμπτώματα γρίπης A στην Κύπρο

Πρόκειται για Κύπρια φοιτήτρια, η οποία σπουδάζει στο Εδιμβούργο και ήρθε προχθές στην Κύπρο.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται το πρώτο περιστατικό, το οποίο παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με συμπτώματα γρίπης A (H1N1) στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Κύπρου αναφέρονται τα εξής: «Παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με συμπτώματα γρίπης A (H1N1), άτομο που φοιτά σε Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Το άτομο αυτό μεταφέρθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Μετά την ιατρική αξιολόγηση κρίθηκε ότι η εν λόγω περίπτωση πληροί τα κριτήρια του υπό διερεύνηση περιστατικού.

Έχουν ληφθεί δείγματα για τις απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις και το περιστατικό έχει τεθεί στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Παράλληλα, δόθηκαν οι απαραίτητες συμβουλές προς τους οικείους, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε επαφή μαζί τους».

Το άτομο, που μεταφέρθηκε χθες βράδυ για νοσηλεία σε ειδικό θάλαμο του γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, είναι Κύπρια φοιτήτρια, η οποία σπουδάζει στο Εδιμβούργο και ήρθε προχθές στην Κύπρο. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένεται να είναι έτοιμα σε 48 ώρες.