Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Εμπρηστική επίθεση σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων

Εμπρηστική επίθεση σε χώρο λατρείας Μουσουλμάνων σημειώθηκε στις 2.45 τα ξημερώματα, στη διασταύρωση των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου στον Αγ. Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια υπογείου διαμερίσματος, που χρησιμοποιείται ως τζαμί από τους Μουσουλμάνους, και έριξαν στο εσωτερικό εύφλεκτο υγρό, βάζοντας φωτιά.

Στο σημείο κατέφθασαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά προτού λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Μέσα στο τζαμί βρίσκονταν εκείνη την ώρα πέντε υπήκοοι του Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά. Όπως διαπιστώθηκε, και οι πέντε τραυματίστηκαν ελαφρά από τα τζάμια που έσπασαν οι δράστες. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το πρωί αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, η οποία θεωρεί ότι είναι συνέχεια της έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, από πλευράς Μουσουλμάνων, και των επεισοδίων που έγιναν χθες, με αφορμή την καταγγελία Ιρακινού, ότι αστυνομικός του έσκισε έντυπο με απόσπασμα από το Κοράνι.

Την ώρα της επίθεσης στο τζαμί, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50 στα Εξάρχεια, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.