Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 100, στους 32 οι αγνοούμενοι, ενώ περίπου 250.000 πολίτες θα εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω τροπικής καταιγίδας "Κετσάνα"

Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών πλήττουν τις Φιλιππίνες, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας "Κετσάνα" που σάρωσε τη χώρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί ξεπερνούν τους 100 συμπεριλαμβανομένων 12 αγροτών, οι οποίοι θάφτηκαν κάτω από τόνους χώματος μετά από κατολίσθηση, ενώ 32 αγνοούνται.

Μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία, με τη συμβολή εθελοντών και της αστυνομίας, έχουν διασώσει πάνω από 5.000 ανθρώπους, οι οποίοι κατέφυγαν σε στέγες και άλλα υψηλά σημεία για να γλιτώσουν από τις πλημμύρες.

Οι περισσότερες συνοικίες της Μανίλας, μιας πόλης 12 εκατομμυρίων κατοίκων, πλημμύρισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Κετσάνα. Πρόκειται για τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 40 χρόνων στη χώρα

Οι θεομηνία έπληξε κυρίως την πρωτεύουσα Μανίλα και κάποιες ανατολικές επαρχίες, αναγκάζοντας περίπου 250.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.