Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Δέσμευση για απορρόφηση των εργαζομένων

Πενήντα επτά ασφαλιστικές εταιρείες μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος υπέγραψαν μια κοινή δήλωση, με την οποία δεσμεύονται να απορροφήσουν τους εργαζόμενους από τις εταιρείες των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε.

Στην δήλωση αναφέρεται ότι: «εφόσον αναλάβουν χαρτοφυλάκιο προερχόμενο από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε, θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες προσωπικού που θα προκύψουν από το προσωπικό των συγκεκριμένων εταιριών».

Οι υπογράφουσες ασφαλιστικές εταιρίες σημειώνουν ότι συναισθανόμενες το έντονο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται μεταξύ άλλων και για τους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές εταιρίες των οποίων η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε με αποφάσεις της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) δεσμεύονται να απορροφήσουν τους εργαζόμενους και για το θέμα θα ενημερώνουν σχετικά την Ένωση.

Ακόμα, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) θα συνδράμει στη διοργάνωση ειδικών προγραμμάτων επανακατάρτισης των ανέργων.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών επίσης αναφέρει πως στηρίζει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (Ο.Α.Σ.Ε.) προς την ελληνική πολιτεία σχετικά με την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για την ευκολότερη απορρόφηση των ανέργων.