Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Αμερικανοί σκοτώνουν αμάχους στο Αφγανιστάν;

Τι δουλειά έχει η "αλεπού" στο "παζάρι"; Τι δουλειά έχουν οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν;

Σας το είπα επτά μηνες πρίν (από τον Φεβρουάριο) ότι ετοιμάζεται πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Κίνας (διαβάστε σχετικές αναρτήσεις πρίν επτά περίππου μήνες) και ότι θα χτυπήσουν οι Αμερικανοί το Αφγανιστάν για να κόψουν το πετρέλαιο (7%) από την Κίνα, η οποία το προμηθεύεται από το Αφγανιστάν.

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες, λοιπόν, άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου το οποίο, σύμφωνα με τη δική τους εκδοχή, δεν σταμάτησε για έλεγχο, στο βόρειο Αφγανιστάν, με συνέπεια να σκοτώσουν τον οδηγό και να τραυματίσουν έναν επιβάτη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι Αμερικανοί στρατιώτες και Αφγανοί ενεπλάκησαν σε ένα επεισόδιο κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας πολίτης και άλλος ένας τραυματίστηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ατυχές».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στην Κουντούζ, όπου έγινε το επεισόδιο, οι άμαχοι που δέχτηκαν τα πυρά των Αμερικανών εργάζονταν ως μεταφραστές σε μία ξένη οργάνωση που συνεργάζεται με τις αφγανικές αρχές σε προγράμματα για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Στο μεταξύ το περασμένο 24ωρο, έχασαν τη ζωή τους 12 πολίτες, σε διάφορα βίαια επεισόδια. Η πλέον αιματηρή επίθεση έγινε στην επαρχία Φαριάμπ, όπου από έκρηξη παγιδευμένου δικύκλου σκοτώθηκαν έξι πολίτες.

Εν τω μεταξύ, αφγανοί στρατιώτες και αμερικανοί πεζοναύτες σκότωσαν 40 Ταλιμπάν στο δυτικό Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια επιχείρησης η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.