Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι ψαροντουφεκάδες Β. Ελλάδας

Με την αγωνία για τη δουλειά τους και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στις πωλήσεις τους η επικείμενη εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 68 (ΦΕΚ 90/12-06-2009) ζουν αυτό το διάστημα οι καταστηματάρχες ειδών-εξοπλισμού ερασιτεχνικής αλιείας και ψαροντούφεκου της Βόρειας Ελλάδας.

Κατά τους ίδιους, το επίμαχο ΦΕΚ, μεταξύ άλλων απαγορεύει το ψαροντούφεκο σε ολόκληρο τον Θερμαϊκό Κόλπο, από το Ποσείδι της Χαλκιδικής μέχρι τη Λάρισα, σε εύρος δηλαδή περίπου 300 μιλίων και περιορίζει την επιτρεπόμενη ποσότητα αλιευμάτων ανά βάρκα (ή από την ακτή) στα τρία κιλά (από πέντε σήμερα) ημερησίως.

Μάλιστα, περίπου 30 καταστηματάρχες δηλώνουν αποφασισμένοι να καταθέσουν κοινή προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αμέσως μετά τις εκλογές, αν το διάταγμα δεν τροποποιηθεί, όπως δήλωσε ο Πάρις Βαλσάμης, ιδιοκτήτης καταστήματος και πρόεδρος του Συλλόγου Ψαροντούφεκου Θεσσαλονίκης.

Κατά τον κ. Βαλσάμη, ξεχωριστή προσφυγή στο ΣτΕ θα καταθέσουν μέσα στον Οκτώβριο οι σύλλογοι Ψαροντούφεκου Θεσσαλονίκης, «Ναυτίλος» Λάρισας και «Ιάσων» Βόλου, από κοινού με την εταιρία «Apnea». Πριν την προσφυγή θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, ενώ αν δεν αλλάξει κάτι, προγραμματίζεται μέσα στον Οκτώβριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή του Λευκού Πύργου.