Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ομιλία Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη απόψε

Στη Θεσσαλονίκη θα μιλήσει απόψε στις 19:30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στις 11:30 της Τρίτης θα επισκεφθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τη Δευτέρα, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, σε ένα μήνυμα που, όπως ανέφερε, δεν αφορά μόνο την Κυριακή των εκλογών, αλλά και την επόμενη ημέρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως πρόθεσή του είναι, εφ’ όσον εκλεγεί πρωθυπουργός, να καλέσει ήδη από τις 5 Οκτωβρίου όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, προκειμένου να συζητηθούν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα σηκώσει τα μανίκια και θα δουλέψει σκληρά, γιατί απαιτούνται ριζικές αλλαγές για να βγούμε από το τέλμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεσμεύθηκε να δώσει μάχη κατά της διαφθοράς και της ανομίας.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους πολίτες, οι οποίοι δυσπιστούν απέναντι στο πολιτικό σύστημα, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, να του δώσουν τη δύναμη να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό, όπως είπε, θα το κάνει συγκρουόμενος με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατούν την Ελλάδα καθηλωμένη και είναι διατεθειμένος να το πράξει με κάθε κόστος. Διαβεβαίωσε δε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι «μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας».