Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας

Δεν θα απαιτείται τελικά δήλωση συναίνεσης για τον εμβολιασμό κατά του ιού Η1Ν1, όπως αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας, που συνεδρίασε.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές όσον αφορά σε σοβαρές παρενέργειες» δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής κ. Γιαμαρέλου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι εμβολιασμοί του πληθυσμού αναμένεται να αρχίσουν σε περίπου 20 ημέρες. Την ερχόμενη εβδομάδα θα παραληφθούν άλλες 100.000 δόσεις του εμβολίου, ωστόσο για να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες χρειάζονται τουλάχιστον 3 εκατομμύρια δόσεις.

Για τα σχολεία ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι το κλείσιμο ως μέτρο θα συνεχιστεί. «Αυτές είναι οι αποφάσεις και θα τηρηθούν με ευλάβεια» τόνισε.

Εν τω μεταξύ, κλείνουν, για επτά ημέρες, το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου και το Λύκειο Μελισσίων, ενώ αρχικά είχαν κλείσει τάξεις και τμήματα στα δύο σχολεία. Η απόφαση για παύση της λειτουργίας των δυο λυκείων ήρθε μετά από τον εντοπισμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νέας γρίπης. Πάντως, ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ερωτηθείς σχετικά με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων της νέας γρίπης σε σχολεία της Αθήνας δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν ενέκρινε την κυκλοφορία των δύο πρώτων εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.