Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Τα τεστ DNA ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του Μπελαντόνι και τα οστά δεν ανήκουν τελικώς στον ηγέτη των Ναζί.

Νέες αμφιβολίες για τον τρόπο θανάτου του γερμανού δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ γεννώνται από την διαπίστωση ότι το κρανίο που εθεωρείτο δικό του ανήκει σε μία γυναίκα.

Ο Αμερικανός αρχαιολόγος Νικ Μπελαντόνι ανακάλυψε κομμάτια του κρανίου που πιστευόταν ότι ανήκει στον Χίτλερ, να είναι πολύ πιο λεπτά για να είναι ανδρικά και υποπτεύθηκε ότι είναι οστά κάποιας πολύ νεότερης γυναίκας.

"Το οστό μοιάζει πολύ λεπτό, ενώ τα ανδρικά είναι πολύ πιο εύρωστα. Ανήκει σε γυναίκα, ηλικίας 20 έως 40 ετών", δήλωσε ο δρ Μπελαντόνι.

Τα τεστ DNA ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του Μπελαντόνι και τα οστά δεν ανήκουν τελικώς στον ηγέτη των Ναζί.

Οι αρχικές εκτιμήσεις για το θάνατο του Χίτλερ ανέφεραν ότι αυτοκτονησε με πυροβολισμό στο κεφάλι μέσα σε μπάνκερ, αφού πήρε χάπι κυανιδίου, στις 30 Απριλίου 1945.

Το πτώμα του ίδιου και της συζύγου του, Ευας Μπράουν, τα μετέφεραν από την αποθήκη, τα περιέλουσαν με πετρέλαιο και τα έκαψαν.

Εναν χρόνο αργότερα τα οστά του κρανίου περισυνελλέγησαν από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες συνηγορούσαν στην εκτίμηση ότι ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στην αποθήκη.

Το 1970 η KGB αποτέφρωσετα οστά του Χίτλερ εκτός από το κρανίο.

Ο Δρ Μπελαντόνι αμφέβαλλε για την θεωρία αυτή και ότι τα οστά του κρανίου ανήκαν στην Ευα Μπράουν, που ήταν μαζί με τον Χίτλερ στην αποθήκη, όπου θεωρείται ότι έδωσε τέλος στη ζωή του.

"Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτοκτονία της Ευας Μπράουν με πυροβολισμό ή αν πυροβολήθηκε αργότερα. Μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν γύρω από τη συγκεκριμένη αποθήκη", κατέληξε ο Μπελαντόνι.