Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Στον Antenna οι κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ

Από τον Antenna πρόκειται να προβάλλονται από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 οι κληρώσεις των παιχνιδιών ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ από τις 20:50 έως 21:05.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεμα της νέας στρατηγικής της εταιρείας να αποτελούν οι εκπομπές των κληρώσεων μέρος του διαφημιστικής της δαπάνης. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΠΑΠ κατόπιν διαγωνισμού, η διαφημιστική προώθηση των συγκεκριμένων παιχνιδιών κατακυρώθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., στα τέλη Μαρτίου, στην εταιρεία «LEO BURNETT A.E.».

Μεταξύ άλλων προτάσεων, η συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία, εισηγήθηκε την αξιοποίηση μέρους της προϋπολογισθείσης ετήσιας διαφημιστικής δαπάνης για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, να αξιοποιηθεί για μια σαφώς αναβαθμισμένη εκπομπή των κληρώσεων, σε συνδυασμό την ευρύτερη δυνατή προβολή των παιχνιδιών. Το συνολικό κόστος αυτής της πρότασης ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως (1,3 εκατ. ευρώ κόστος παραγωγής και 1,2 εκατ. ευρώ κόστος μετάδοσης), το οποίο όπως τονίζεται από την εταιρεία είναι μέρος του προϋπολογισμού, ύψους 9 εκατ. ευρώ, που είχε εγκριθεί να διαχειριστεί η διαφημιστική εταιρεία για τα συγκεκριμένα παιχνίδια και όχι πρόσθετο διαφημιστικό κονδύλι.Από την εταιρεία σημειώνεται επίσης ότι το αντίστοιχο περισνό κονδύλι ξεπερνούσε τα 9 εκατ. ευρώ και δεν συμπεριελάμβανε το κόστος προβολής των εκπομπών κληρώσεων στην ΕΤ3 που ήταν 700.000 ευρώ.

Η τηλεθέαση της ΕΤ3, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνονται, είναι μόλις 1,3%, έναντι 15% του ΑΝΤ1. Με βάση την εμπορική πολιτική των δυο καναλιών, για τη συγκεκριμένη ώρα μετάδοσης της εκπομπής, το κόστος μιας εκπομπής 8΄ στην ΕΤ3 είναι περίπου 220.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα στον ΑΝΤ1 περίπου 3 εκατ. ευρώ, ποσά τα οποία θα πρέπει να λογιστούν ως αντιπαροχή της συγκεκριμένης συμφωνίας. Επιπροσθέτως, από την συμφωνία με τον ΑΝΤ1, η ΟΠΑΠ Α.Ε. εξασφάλισε - μέσω 40 trailers μηνιαίως-πρόσθετη προβολή των συγκεκριμένων παιχνιδιών της.

-Η ΟΠΑΠ Α.Ε., αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση δεν «σχεδιάζει να φτωχύνει την ΕΡΤ», όπως ανακριβώς αναφέρεται σε δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας. Ήδη έχει καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΤ3 για χορηγικό πρόγραμμα μετάδοσης των αγώνων της football league, ενώ ολοκληρώνεται και η συμφωνία για χορηγικό πρόγραμμα με την ΕΡΤ και ΕΡΑ σπορ, τόσο για τις μεταδόσεις των αγώνων της Super League, όσο και για άλλες αθλητικές εκπομπές. Κι αυτό σε αντίθεση με την περσινή περίοδο, κατά την οποία καμιά οικονομική στήριξη δεν είχε δοθεί στην ΕΡΤ.